Ràdio Montblanc

Terrània engega motors amb la inauguració de dues exposicions aquest divendres

L'exposició central mostra obres de l'artista ebrenc Joan Panisello

Terrània comença a escalfar motors amb la inauguració, aquest divendres al vespre, de dues exposicions que formaran part del festival internacional de ceràmica d’aquest any.

Una d’elles és l’exposició central de l’edició d’aquest any, amb obres de l’artista ebrenc Joan Panisello, que des d’aquest divendres ja es pot visitar a la Sala Sant Miquel. De fet, una de les seves obres protagonitza el cartell de l’edició d’enguany.

Panisello exposa obres fetes amb els arbres. Sota el nom ‘Binomi arbre-home’, l’artista ha creat escultures inspirades en arbres monumentals i catalogats de les Terres de l’Ebre. “Totes les obres estan fetes a les Terres de l’Ebre, amb arbres de les quatre comarques. Són arbres importants i protegits per la Generalitat. Una de les obres, per exemple, està inspirada en una de les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona”, explica l’artista, que afegeix que “quan poso la placa damunt de l’arbre, li dono les gràcies, m’abraço a ell i apreto el fang contra la soca perquè quedi impregnat l’arbre”.

La dissetena edició de Terrània, que tindrà lloc del 27 al 29 de setembre, tindrà enguany fins a vuit exposicions paral·leles, desenes d’activitats i Suïssa com a país convidat, a més d’artistes d’altres països. Serà una de les edicions més internacional. Toñi González, tècnica de turisme, explica que “és una edició amb un ventall d’activitat molt ampli, l’any amb més activitats paral·leles, innovem en activitats per a infants i per adults. Serà un any amb una gran participació, també, a nivell internacional”.

Aquest vespre també s’inaugura l’exposició Blaus, un mostra d’obres dels alumnes de ceràmica de l’escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa que es podrà veure a l’antic hospital de Santa Magdalena. Les dues es podran veure fins la celebració del festival.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp