Terrània

Terrània escalfa motors posant a la venda els tiquets dels tallers de ceràmica

El festival tindrà lloc del 24 al 26 de setembre

Montblanc ja es prepara per Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica que tindrà lloc del 24 al 26 de setembre. Després d’un any d’absència per la pandèmia, el festival arriba a la seva divuitena edició.

L’Ajuntament de Montblanc, organitzador del festival a través de l’Oficina de Turisme, ha adaptat el programa a la nova situació provocada per la pandèmia. Malgrat la incertesa durant els mesos de preparació i algunes limitacions obligades, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions.

L’antiga església i el claustre de Sant Francesc tornaran a ser punt de trobada de ceramistes i públic. Les circumstàncies excepcionals han fet que hi participin 25 ceramistes: 10 de Catalunya, 9 de França, 5 d’Espanya i 1 de Luxemburg.

El festival sempre ha tingut en les demostracions i els tallers un dels elements principals. Apropen la ceràmica i donen a conèixer diferents tècniques de treballar el fang.
Els tallers tornaran a estar adreçats al públic adult i al públic familiar però enguany s’ha variat el mètode de reserva i de pagament de les activitats. A causa de la pandèmia aquest procés es farà on-line a través de la plataforma Codetickets.

S’han programat quatre tallers amb diverses sessions i l’aforament limitat, tres dels quals tindran lloc en una carpa instal·lada a la plaça de Sant Francesc.

Les ceramistes de Mar de Fang proposen dues activitats per a fer en família, són els tallers a Quatre Mans inclosos en la programació Viu Montblanc en família del PECT TurisTIC en família. Una activitat on es realitzarà una tassa i posteriorment es decorarà, i una altra que consistirà en gravar, donar relleu i colorejar una tassa que formarà part d’un mural commemoratiu de Terrània 2021.

Tampoc faltarà a Terrània el taller de microraký de la ceramista Núria Soley, una activitat amb molt atractiu entre el públic fidel al festival. Es tracta de decorar una peça, coure-la i endur-se-la. Hi haurà 15 sessions amb 4 places disponibles.

La novetat d’enguany és el taller de creació de figures de pessebre a motlle amb la participació del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc. Hi haurà 8 sessions amb 10 places disponibles i es farà a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp