Ràdio Montblanc

Torna el Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà

Tindrà lloc aquest proper dissabte 6 de novembre

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc recuperen el Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà, que arriba a la 4a edició després que l’any passat es cancel·lés a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La trobada se celebrarà aquest proper dissabte, dia 6 de novembre, a partir de les 17.30h, a la Sala de Les Corts Catalanes de l’església de Sant Francesc, amb un format més reduït per tal de garantir la seguretat sanitària. Enguany no hi haurà encara degustacions gastronòmiques de diversos països del món, com s’havia fet en altres ocasions, com tampoc tallers o jocs per als més petits. Sí que hi haurà un espectacle de música amb la coral Veus de la Terra de Reus, que oferirà un repertori de músiques del món: Líbia, Sud Àfrica, Cuba, Portugal, etc.

S’ha programat la taula rodona ‘Jovent en moviment’, en la qual intervindran: Meritxell Romàn, directora del centre d’acollida Sirius de Sta. Coloma de Queralt; Kiku Mistu, president de l’ONG Imagiari i director del projecte Llar-Escola de vida;Abdul Layat, del Senegal; Mbarek Bourga i Abdeslam Chouati, joves del Marroc.

La jornada també inclou una presentació i ponència de l’Agència Talaia, especialitzada en el periodisme de migració. La periodista Sara Montesinos ens parlarà sobre la situació actual de les fronteres a Europa i de la joventut migrant, acompanyat de la projecció del documental “18+1 un jovent que camina”. També ens presentarà el seu llibre Tan sols viure (Sara Montesinos, Martí Albesa).

L’obertura de l’acte anirà a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs; Aida Morgades, consellera comarcal d’igualtat i ciutadania; i Núria Besora, Regidora de Benestar Social.

La Trobada Intercultural està organitzada pel servei de Nova Ciutadania de l’Àrea d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Pla d’Inclusió Social (PLIS) i compta amb la participació de l’Ajuntament de Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp