Ràdio Montblanc

Tot a punt a Montblanc per l’inici de l’Acampada Jove

El festival se celebrarà a la vila per onzè any consecutiu del 18 al 20 de juliol

L’Acampada Jove ultima els detalls per, aquest dijous 18 de juliol, obrir portes de la seva 24ena edició, l’onzena a Montblanc. Aquest dimecres el recinte del festival és un anar i venir de gent, que treballen de manera incansable perquè demà estigui tot a punt.

Tot i que fa dies que hi treballen, aquesta setmana han arribat a Montblanc tots els voluntaris de Jovent Republicà que fa possible l’Acampada. El president de l’Associació Acampada Jove, Joan Solà, destaca que “avui és el dia dels imprevistos, i de deixar-ho tot llest per demà poder obrir el festival amb tot preparat”.

Entre les novetats d’enguany, a banda del cartell musical, destaca la redistribució d’alguns espais. La zona de taquilles s’ha ubicat a la zona on es formaven les cues amb l’objectiu d’agilitzar-les. I a la zona on tradicionalment hi havia les taquilles s’hi ha instal·lat la carpa República, un espai que es va estrenar l’any passat on s’hi faran xerrades i concerts de petit format. Solà explica que “aquesta decisió respon a l’augment de públic a l’Acampada que ens ha generat problemes a les cues. Creiem que així tindrà més fluïdesa”.

L’espai Repúblic serà enguany més gran i tindrà un espai de càrrega de mòbils també molt més gran.

Tot i que el festival obrirà portes demà al matí, avui ja s’hi podien veure alguns dels primers acampats, que aquesta nit ja l’han passat a Montblanc. Els esperen tres dies de música en directe i reivindicació política. Un any més, l’Acampada Jove recordarà els presos i exiliats polítics amb diversos actes. De fet, entre els polítics que passaran per Montblanc destaca el president del Parlament, Roger Torregent; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès o l’eurodiputada i dona de Raül Romeva, Diana Riba.

El festival també treballarà, un any més, per fer de l’Acampada un espai lliure d’agressions sexuals i actituds masclistes. Així, s’han creat nous Punts Liles d’atenció a la zona de concerts i a les zones d’acampada. També es faran tallers i xerrades.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp