Ràdio Montblanc

Treballadors d’Aprodisca es concentren a Montblanc per denunciar que fa 10 anys que tenen els sous congelats

Celebren l'anunci de la pujada del sou mínim interprofessional, però demanen que s'acompanyi d'un augment de les ajudes

Sota el lema “volem ser visibles”, els treballadors d’Aprodisca (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà) s’han mobilitzat aquesta tarda, dijous 31 de gener, per denunciar que fa 10 anys que tenen els sou congelats, sota el lema “volem ser visibles”.

A les 18.30 h. més d’una cinquantena de persones -la majoria, treballadors d’Aprodisca i també familiars- s’han concentrat a la plaça Major de Montblanc, on s’ha llegit un manifest. S’ha fet incís en la impossibilitat d’assumir l’increment del salari mínim interprofessional per part dels centres especials de treball (CET) davant les “retallades de l’administració, que han provocat un debilitament continuat de la situació financer”, es destaca des d’Aprodisca. A tot això, se sumen, també “les problemàtiques no resoltes inherents al model”, com la competència deslleial.

La gerent d’Aprodisca, Anna Mas, s’ha mostrat preocupada per la situació i, tot i que assegura que la situació actual d’Aprodisca és sostenible, ha alertat de la possible pèrdua de llocs de treball en un futur si no es dóna una solució. D’una banda, Mas ha denunciat que “fa 10 anys que tenim els sous congelats i estem oblidats”. De l’altra, ha celebrat l’anunci de la pujada del salari mínim interprofessional, però ha assenyalat que aquest augment no ve acompanyat “d’una responsabilitat política que també augmenti els nivells d’ajudes”, per la qual cosa creu que molts llocs de treball poden perillar arreu de Catalunya.

Per tot això, els treballadors d’Aprodisca han realitzat aquesta tarda una acció conjunta per denunciar la situació i exigir solucions i coresponsabilitats. Aquest mateix dijous a la tarda, també s’ha realitzat una mobilització a la Selva del Camp per part de treballadors d’Aprodisca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp