J.Ardila

Tret de sortida a les Festes de la Serra amb la presentació del programa d’actes

Més d'un centenar d'actes confeccionen el programa, que arrencarà el 2 de setembre

Les Festes de la Serra de Montblanc ja tenen programa d’actes. Es va presentar aquest dijous, 11 d’agost, tot just el dia que es complia el 200 aniversari del retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Serra al santuari, després de la Guerra del Francès.

Les festes extraordinàries tindran lloc del 2 a l’11 de setembre i arriben amb més d’un centenar d’actes. El tret de sortida tindrà lloc el dia 2, amb el pregó, que anirà a càrrec de Josep Maria Campdepadrós, que va ser alcalde de Montblanc fa deu anys, durant les darreres Festes de la Serra. Aquest dia també es farà l’espectacle inaugural. “Seran unes festes adaptades als temps que corren, de caràcter popular i per festejar la imatge de la patrona”, va explicar el president de les Festes, Toni Cartanyà.

Durant les Festes es presentarà la nova Cucafera de Montblanc, hi haurà els concert de La Pegatina, Aspencat, el Quartet Mélt o l’orquestra simfònica de l’ESMUC, entre d’altres. També hi haurà castells, am els Torraires i les dues colles vallenques, i teatre amb Joan Pera. Tot plegat es pot consultar al programa d’actes que aquests dies arribarà a les cases dels montblanquins. S’ha editat un programa més complert, de col·leccionista, i un altre de butxaca més pràctic per poder consultar els actes.

Durant l’acte d’aquest dijous també es va presentar el cava commemoratiu que ha elaborat la cooperativa Portell de Sarral i que tanca així la trilogia que va començar amb la Festa Major l’any passat i després amb la Setmana Medieval. Es tracta d’un Brut Nature gran reserva amb un cupatge del 80% de macabeu i un 20% de perellada. Ho va explicar Joan Torné, de la cooperativa Portell.

L’ajuntament va voler agrair la tasca que des del passat mes de setembre ha realitzat la comissió organitzadora de les Festes de la Serra, encarregada de confeccionar el programa d’actes que ahir es va presentar. L’alcalde, Josep Andreu, va destacar que “la feina l’ha fet la comissió organitzadora, i el mèrit és seu”.

L’acte d’aquest dijous es va acabar amb una processó des de Santa Maria fins al santuari de la Serra, on es va fer una missa per celebrar el 200 aniversari del retorn de la Mare de Déu de la Serra, i on hi van participar els barris i pedanies de Montblanc. Abans, les Maria de la Serra van actualitzar el marcador. Ara queden tres setmanes per l’inici de les Festes de la Serra.

Aquí podeu llegir el programa d’actes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp