Ràdio Montblanc

Tret de sortida als actes culturals de les Festes de la Serra

També es posa en marxa el concurs per triar el cartell de les festes

Aquesta setmana es posaran en marxa els actes de caire cultural de les Festes de la Serra. Arrencarà dissabte dia 23 amb la primera activitat que donarà el tret de sortida al cicle de conferències que s’allargarà durant tot l’any, fins al setembre, quan es celebrin les festes. Cada mes tindrà lloc una conferència per parlar d’algun aspecte relacionat amb la Mare de Déu, el santuari de la Serra, les festes o la història de Montblanc.

La primera, que tindrà lloc aquest dissabte 23 de gener a les 7 de la tarda al Museu Comarcal, anirà a càrrec de l’historiador i director de l’Arxiu Històric Comarcal, Josep Maria Porta, i parlarà sobre «Les sortides de les Mares de Déu de la Serra i les festes de 1816. 200 anys del retorn de la Mare de Déu al santuari». La resta de conferències es faran un dissabte al mes, i tractaran temes molt diversos com les campanes i campaners a Montblanc, la història de les monges clarisses o rècords de les Festes de la Serra, entre d’altres.

Per cloure el cicle d’activitats, al setembre també tindrà lloc una taula rodona sobre les mares de déu trobades de la Conca de Barberà, moderada per Josep Gomis i amb la participació d’Alfons Alsamora, Josep Maria Sans Travé, Martí Torrell i Joan Serafí Serra.

Durant la roda de premsa celebrada aquest dilluns també s’han donat a conèixer els premis del ‘Vespre de les arts’, el gran acte cultural de les festes que tindrà lloc el dia 10 de setembre a la tarda. Unes premis amb una dotació total de 5.800 euros que tindran diverses categories. El premi Creu Verda de poesia estarà dotat amb 1.600 euros, el Fra Albert Vidal de narrativa també amb 1.600 euros, així com el Cova de Nialó d’arts visuals. El darrer premi, enfocat per a joves d’entre 14 i 21 anys, serà el Quatre Cantons i premiarà els millors vídeos realitzats amb el telèfon mòbil. Hi haurà dos premis de 500 euros cadascun.

Entre els membres del jurat, hi ha noms tant destacats com el de Carles Duarte, Jordi Llavina, Margarida Aritzeta o Coia Valls, així com els vídeo-artistes Quico el Grau i Gerard Gil i la cineasta Virgínia Garcia del Rio, entre d’altres que s’aniran donant a conèixer. Les bases dels premis del ‘Vespre de les arts’ es donaran a conèixer properament.

Concurs per triar cartell
Aquest dilluns també s’ha presentat el concurs per triar el cartell de les festes. Es tracta d’un certamen obert a dissenyadors i il·lustradors professionals i amateurs amb l’objectiu de triat el cartell de les Festes de la Serra 2016. El premi està dotat amb 1.000 euros i el guanyador es donarà a conèixer durant les Festes de Sant Matias al maig, quan també es farà una exposició amb la resta d’obres presentades.

Els dissenyadors que hi vulguin participar ho podran fer fins al 31 de març. La tècnica es lliure i es valorarà que el disseny es pugui adaptar a diverses formats, com ara el cartell, els banners web i els diversos programes de mà. El jurat, format per dissenyadors, membres de l’Ajuntament i membres de la comissió organitzadora de les Festes, es reunirà abans del 15 d’abril per deliberar el guanyador.

Altres activitats
Durant la roda de premsa celebrada aquest dilluns, també s’han destacat altres activitats, com la que es farà aquest dimecres dia 20 de gener, dia de la commemoració dels 720 anys de la fundació del monestir de la Serra. A les 8 del vespre es durà a terme una trobada de tots els membres de les diverses comissions de les festes, en un acte obert a tothom.

Fins ara, la comissió ha organitzat diverses activitats, com la posada en marxa del marcador de les festes, que s’actualitzarà cada divendres, o la publicació del butlletí de les festes que es va repartir per totes les llars dels montblanquins i montblanquines.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp