J.Ardila

Un treball sobre la Conca en temps de la Mancomunitat guanya el dotzè Aires de la Conca

El premi el va rebre l'espluguí Josep Maria Vallés

L’espluguí Josep Maria Vallès va rebre aquest dilluns el dotzè premi Aires de la Conca d’investigació històrica. Vallès va presentar al premi un treball sobre la Conca de Barberà en temps de la Mancomunitat de Catalunya. Vallés va rebre el premi aquest dilluns, de la mà del president del director dels serveis territorials de cultura de la Generalitat, Jordi Agràs; del president del Consell Comarcal, Josep Pijoan, i del conseller comarcal de cultura, Enric Capdevila.

Vallès va guanyar el premi d’entre quatre treballs que van optar-hi.”El treball és fruit d’uns treballs previs que no tenien res a veure amb aquest tema, però vaig veure que la Mancomunitat no estava estudiada i em va semblar que podria ser interessant”, explica. Assegura que “ara sabrem alguna cosa del que la Mancomunitat va fer a la Conca de Barberà”. En aquest sentit, l’arxiver Josep Maria Porta, secretari del jurat del premi Aires de la Conca, destacava que “amb aquest treball cobrim un buit historiogràfic important a la nostra comarca”. Vallès també destacava que “valoro molt que el premi sigui la publicació del treball, m’agradaria que el Consell continuï convocant aquest premi”. El treball serà publicat l’any vinent pel Consell Comarcal.

L’entrega del guardó també va servir per recordar que aquest 2016 es compleixen 25 anys d’aquest premi que des del primer dia ha servit per posar en valor la tasca d’historiadors locals de la Conca de Barberà. S’entrega cada dos anys, tot i alguns anys en què no es va entregar. El president Josep Pijoan va destacar que “continuarem apostant per aquest premi i per publicar llibres amb investigacions sobre la Conca de Barberà”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp