Josep Ardila

Una cinquantena de poetes participaran a la segona Jam Poètica de Montblanc

Reunirà poetes dels Països Catalans aquest dissabte

Montblanc acollirà, aquest dissabte, la segona edició de la Jam Poètica dels Països Catalans, que comptarà amb una cinquantena de participants. L’activitat començarà a dos quarts d’onze del matí a la plaça de Sant Francesc i recorrerà diversos punts del municipi per llegir poesia.

L’objectiu de l’activitat, semblant a una jam session musical, és que els poetes i aficionats que hi participin puguin llegir la poesia que més els agradi als diversos punts de la ruta. Arrencarà a Sant Francesc i passarà pel portal de Sant Jordi, la plaça Major, el Foradot o el pas de ronda de la muralla, per acabar a l’antic Sindica de Vinyaters fent un tast de vins.La jornada acabarà amb un dinar el restaurant Cal Gaya de Prenafeta.

Els participants també aniran acompanyats dels guies de Montblanc, que faran una breu explicació de cada un dels monuments i indrets del municipi que es visitin.

Els impulsors de l’activitat, els poetes Josep Civit i Pau Civit, de l’Associació Literària l’Escarritx, han destacat que “volem que es converteixi en un gran acte cultural amb el nombre més gran de poetes per metre quadrat”. Destacaven que “la voluntat és consolidar la festa i fer de Montblanc un referent de la poesia, i incorporar-la, si pot ser, al festival de Montblanc que vol fer l’Ajuntament”.

Des de l’organització s’han mostrat molt satisfets de la resposta dels poetes, que en seran una cinquantena, vint-i-cinc dels quals són nous respecte a l’edició de l’any passat, quan es va fer per primera vegada. “Fem una crida a que tothom que vulgui hi pugui participar, és obert a tothom, volem omplir Montblanc de versos”, destacava Josep Civit.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha explicat durant la presentació que “Montblanc és una referència, no només del patrimoni històric, sinó també del món de la poesia i la literatura”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp