ANC Conca

Una marxa lenta col·lapsa la N-240 a la Conca durant la jornada de vaga

El seguiment va ser desigual entre les grans i petites empreses

Una marxa lenta de vehicles va provocar aquest dimecres retencions a la carretera N-240 a la Conca de Barberà, en el context de la convocatòria de vaga general d’aquest 8 de novembre. Desenes de conquencs van circular lentament per protestar contra l’empresonament dels vuit membres del govern català cessat i els presidents d’Òmnium i l’ANC.

La marxa de vehicles va començar des de Montblanc després que la capital de la Conca congregués a les 10 del matí més d’un centenar de persones d’arreu de la comarca. La marxa lenta va recórrer la N-240 des de Montblanc en direcció a l’Espluga a partir de les 11 del matí, una mobilització que va provocar que la circulació per aquesta via pràcticament quedés aturada. Al voltant de les 12.30 h, la marxa va girar per tornar en direcció Montblanc on es va dissoldre la comitiva de vehicles. El Servei Català de Trànsit va registrar la incidència entre el quilòmetre 36 i el 39 de la N-240 a la Conca amb cues d’uns 2 quilòmetres.

Per aquest dimecres, la Unió de Pagesos de la Conca també va impulsar una concentració a Montblanc que va començar a les 9 del matí amb la marxa dels pagesos des dels pobles de la comarca i que va seguir amb un esmorzar a Montblanc i la lectura d’un manifest.

A la tarda, centenars de persones es van concentrar novament a les portes de l’Ajuntament de Montblanc per reclamar, una altra vegada, la llibertat dels consellers tancats a la presó i dels presidents d’Òmnium i l’ANC.

La vaga d’aquest dimecres va tenir un seguiment més aviat escàs a la Conca de Barberà entre les grans i petites empreses, que pràcticament totes van treballar, a diferència de la jornada de vaga del dia 3 d’octubre. Si que van secundar la vaga els centres escolars, que la majoria no van fer classe, i el petit comerç. L’Ajuntament de Montblanc va tenir ahir serveis mínims, i només va tenir actiu el registre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp