Joan López

Una mesquita a l’Horta de Vinyols de Montblanc posa en alerta els veïns

L'Associació Islàmica de la Conca l'ubicaria al carrer de l'Estatut del barri. L'Ajuntament defensa el dret de culte però buscarà una altra ubicació

El veïns del barri Horta de Vinyols de Montblanc s’oposen a la instal·lació d’una mesquita a una nau situada al carrer de l’Estatut, on abans hi havia un bar. Així ho van expressar una vintena de persones durant el Plenari d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Montblanc.

Un dels veïns va assegurar durant el torn obert de paraula del públic que «estem preocupats perquè sembla ser que una de les naus que hi ha al barri ha estat adquirida per una associació islàmica per fer-hi una mesquita» i afegeixen que la zona «és residencial i molt tranquil·la». Els veïns van voler participar al plenari per conèixer, de primera mà, quina era la postura de l’Ajuntament en aquest sentit.

L’alcalde, Josep Andreu, va destacar que «a hores d’ara no ha entrat cap document a l’Ajuntament sobre aquest tema, però en som coneixedors». El batlle va assegurar que «si em pregunteu si aquest és el millor lloc per posar-hi un centre de culte islàmic us dic que no, però si em dieu si tenen dret o no, crec que de manera ordenada tenen dret, en aquest país hi ha llibertat de culte». Andreu afegia que «mantindré aquest criteri perquè forma part de la meva manera de pensar, però intentarem parlar amb l’Associació Islàmica de la Conca per trobar una altra ubicació, encara que a l’Ajuntament ens costi diners». Andreu afegia que «és un barri amb carrers estrets i poc aparcament, no és el lloc apropiat, però hem de buscar una solució». L’entitat, de fet, ja ha comprat la nau per valor de 116.000 euros.

Des de la CUP, Laura Aluja va destacar que «hi ha uns principis pels quals des de l’Ajuntament hem de vetllar, que és la llibertat religiosa», i va destacar que «no sóc partidària de cedir espai públic a qualsevol religió, tampoc a la catòlica».

El regidor de la FiC, Toni Gutiérrez, va intervenir des del públic com a veí de la zona. Va abandonar la seva cadira de regidor i va seure amb els veïns un cop l’alcalde havia tancar oficialment el ple i s’obria el torn de paraula per als assistents. Gutiérrez va senyalar que «el nostre barri és tranquil i residencial, sense gaire moviment, i amb aquesta instal·lació és pot veure alterat», i afegia que «no és un debat polític, no tenim res en contra de cap religió, només demanen si l’Ajuntament pot intervenir per buscar una opció més adequada».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp