Ràdio Montblanc

Unanimitat a l’Ajuntament de Montblanc a favor de la consulta del 9-N

La sala de plens s'omple per seguir un plenari on l'alcalde assegura que "a Montblanc traurem les urnes i votarem"

El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat aquest dilluns la moció de suport a la consulta del 9 de novembre. Una sessió extraordinària que va omplir de gom a gom la sala de plens de l’Ajuntament de veïns i membres de l’ANC, així com d’altres entitats i associacions.

Montblanc ha estat un dels 300 municipis de Catalunya que aquest dilluns han celebrat plens extraordinaris per aprovar la moció com a únic punt de l’ordre del dia. Al llarg d’aquesta setmana s’hi sumaran d’altres ajuntaments, Diputacions i Consell Comarcals fins arribar a prop de 600.

Els tretze regidors de l’Ajuntament de Montblanc han votat a favor de la moció. També ha donat el vot favorable Pere Domènech, l’únic regidor del PSC a l’Ajuntament. Domènech ha assegurat que aquesta moció li ha agradat perquè “a més del procés sobiranista també parla de les problemàtiques de la societat”. El regidor socialista ha qualificat “d’extremadament suau” la moció i s’ha mostrat partidari de la consulta ja que “quan es vota no es divideix”. Ha remarcat que tot i la opinió del seu partit ell votava a favor de la moció perquè “sempre estaré a favor de qualsevol consulta que ens permeti decidir”.

També han fet un discurs favorable els regidors de la FiC, CiU i l’Entesa. Toni Gutiérrez, de la FiC, ha lloat el paper de l’alcalde per aconseguir la unitat, mentre que Carles Carreras, de CiU, ha destacat que el seu partit sempre hi serà per tirar endavant el país. Agnès Ribó, de l’Entesa, ha remarcat que tot i les discrepàncies cal anar plegats en el camí cap a la consulta i ha destacat que els Ajuntaments, com a administració més propera, no poden estar al marge del procés.

En el seu discurs final, l’alcalde, Josep Andreu, visiblement emocionat, va afirmar que “des de l’any 1979 aquest és el ple més important que s’ha fet mai a l’Ajuntament de Montblanc”. El batlle es va congratular que s’hagi aprovat per unanimitat la moció gràcies al Govern d’unitat i va assegurar que és un exemple per molts altres municipis. Andreu va acabar la seva intervenció dient que “teniu el compromís del vostre alcalde i d’aquest Ajuntament que el dia 9 de novembre traurem les urnes i votarem i donarem tot l’ajut necessari a la Generalitat per poder celebrar la consulta”.

Una sala plena de gom a gom

El plenari s’ha acabat amb el Cant dels Segadors, entonat per tots els presents a la sala de plens i també pels regidors, i amb crits d’independència. En acabar, els membres del consistori han sortit al balcó de l’Ajuntament on han penjat l’estelada.

El ple es va poder seguir en directe a través de Ràdio Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp