Joan López

400.000 euros per instal·lar l’oficina de turisme de Montblanc a la Cooperativa

La Generalitat ha concedit la subvenció de la taxa turística i l'objectiu és tenir-la enllestida abans del proper estiu

Montblanc rebrà una subvenció de 400.000 euros per convertir l’edifici del Sindicat de Vinyaters en la seu de l’Oficina de Turisme i l’agrobotiga. L’aportació econòmica arriba des de la Generalitat de Catalunya, a través de la Subdirecció General de Programació Turística i provinent de la taxa turística, que es reinverteix en projecte relacionats amb el turisme.

L’expedient de Montblanc ha obtingut la 7a millor puntuació entre els 86 de presentats, dels quals 21 rebran subvenció. Un cop la resolució passi a ser definitiva, en uns deu dies, s’iniciarà el procediment administratiu que permetrà poder disposar del nou equipament abans del proper estiu.

La passada primavera l’Ajuntament de Montblanc va presentar el denominat “Projecte d’adequació del celler cooperatiu modernista de Montblanc i el seu entorn en Oficina de Turisme i botiga de productes agroalimentaris de proximitat” d’acord amb els criteris turístics i econòmics recollits a l’ordre EMO/47/2015 de 12 de març. En la primera convocatòria, es va denegar el projecte, però ara finalment s’ha concedit la inversió.

La inversió de la Generalitat, de 400.000 euros, es complementarà amb la inversió feta amb l’actual agrobotiga, també de 400.000 euris, inaugurada fa un parell de mesos, i que es va fer amb diners arribats d’un fons Leader europeu i la Diputació de Tarragona. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Montblanc és la institució que hi ha hagut de fer menys aportació econòmica, uns 20.000 euros.

Es tracta d’un projecte únic amb un nexe comú i vertebrador que s’adequa als programes d’actuació inclosos al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (2013-2016) i a les Directrius Nacionals de Turisme 2020, i es basa en millorar la qualitat de l’experiència turística. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, s’ha mostrat molt satisfet, destacant que “estem molt contents que ens hagin donat la subvenció, és un reconeixement de la Generalitat a aquesta tasca turística que estem desenvolupant des de fa anys a Montblanc”. Assegura que “serà una aportació més al turisme ja que la cooperativa està molt ben situada, hi ha aparcaments, i podrem anar completant aquest gran edifici”.

El punt d’inici de l’experiència turística
El projecte detalla la segona fase del procés de transformació de l’emblemàtic celler modernista en el punt 0 de l’experiència turística a Montblanc. Contempla, entre d’altres aspectes, la millora de la senyalització exterior, l’adequació d’una zona d’aparcament àmplia a l’entorn de l’edifici, i disposar de l’oficina de turisme i l’agrobotiga en un sol espai integrat que sigui eficient energèticament.

La nova oficina de turisme ha de suposar un salt qualitatiu respecte l’actual que està ubicada a l’antiga església de Sant Francesc. Es contempla que pugui complir els estàndards de qualitat que la converteixin en oficina de turisme de 1a categoria. A més de suposar la modernització d’equipaments turístics vol ser un element innovador.
El redactat va tenir en compte l’adequació de les propostes a la demanda turística i al fet que el nou equipament suposi diversificar i incrementar l’oferta turística del territori i la seva qualitat.

Suposa de retruc posar en valor una de les Catedrals del Vi de Catalunya, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, i millorar tot el sector d’entrada a la vila proper a la torre dels Cinc Cantons. A més, l’any vinent es celebrarà el centenari de l’inici de les obres de la cooperativa, fet que també es vol celebrar des de l’Ajuntament de Montblanc, en el marc també de les festes extraordinàries de la Serra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp