Ràdio Montblanc

400 nens i nenes interpreten la cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi a Montblanc

S'ha fet en el marc de la trobada musical que s'organitza cada dos anys

La Llegenda de Sant Jordi ha sonat avui a Montblanc més fort que mai. 400 nens i nenes de cicle mitjà de les escoles de la Conca de Barberà han interpretat la cantata de la llegenda de la Princesa i Sant Jordi, escrita pel montblanquí Jordi Cartanyà.

En el marc de la trobada musical que se celebra cada dos anys, els nenes i nenes han interpretat enguany una versió diferent de la llegenda de Sant Jordi, amb una princesa empoderada i reivindicant el seu paper com a dona i un drac bo que no volia matar a ningú.

El projecte va néixer fa un any amb la cançó ‘De princesa a reina’ que sona al final de la representació de la Llegenda al Foradot per la Setmana Medieval. A partir d’aquí es van crear la resta de cançons fins convertir-se en la cantata que avui han interpretat els alumnes de la comarca, i que es pot recuperar en format de llibre que inclou també el cd amb les cançons. Jordi Cartanyà, creador de la cantata, ha destacat que “ha estat excel·lent, han fet un treball fantàstic, se l’han fet seva i aquest era l’objectiu”.

El que avui s’ha vist al pavelló del Casal Montblanquí és el resultat de moltes hores de feina dels i les mestres de música, que han treballat amb els nens i nenes cada una de les cançons, així com els textos que han interpretat. “Cada professora/a ho ha treballat amb els seus alumnes a la classe de música i nosaltres ens hem anat trobant per polir detalls”, explica Cristina Ollé, mestre de música de l’escola Les Muralles de Montblanc que avui ha dirigit la cantata.

La trobada musical l’organitzen els mestres de música amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Conca, i enguany també amb el suport de la Setmana Medieval. La cantat, íntegra, es podrà veure a TAC12 i també recuperar al web, a www.tac12.tv.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp