4000 persones han passat per Terrània, aquest cap de setmana

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc ha tancat la 19a edició amb un balanç satisfactori

El nombre de visitants de la dinovena edició de Terrània s’ha mantingut sobre els 4.000 i les vendes han estat similars a les de les dues edicions anteriors. La quantitat global de 25.800€ és inferior a edicions passades, però, enguany, el nombre de ceramistes era més baix que en altres anys. La mitjana de venda, per sobre dels 1.100€ és superior a la de 2021. 

Natàlia Moruno, tècnica de Turisme de Montblanc, ens en fa la seva valoració:

L’antiga església de Sant Francesc va acollir l’obra d’un total de 25 ceramistes d’arreu: dels Països Catalans, l’Estat Espanyol i d’Europa. L’organització n’ha destacat la varietat de tècniques, estils i materials emprats. L’absis de l’Església de Sat Francesc va ser l’espai reservat pels sis ceramistes de la Bretanya, que va ser el país convidat.  

Malgrat els moments de pluja de divendres i dissabte, durant el cap de setmana ha tornat a posar-se de manifest que Terrània és un punt de trobada imprescindible per als aficionats a la ceràmica artística. L’activitat dels tallers i les demostracions es van veure lleugerament afectades per la inestabilitat del temps i es van traslladar del patí del claustre de Sant Francesc als passadissos, lloc on es van realitzar amb normalitat i un èxit absolut d’assistència. 

Natàlia Moruno:

Sis tipus de tallers diferents per a petits i grans

Com cada any, amb a la col·laboració de Ceràmica Collet i Subministres Anper hi ha hagut els tallers de rakú i rakú amb microones, amb Montse Llanas, i els tallers en família, amb Mar de Fang. Per segon any el taller de realització de figures de pessebre a motlle amb la participació del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc ha despertat un gran interès.  

Tres exposicions

Les tres exposicions principals han tingut públic tot el cap de setmana: La pell del fang, d’Aleix Revelles a la galeria El Be Negre; Amb el cor a les mans, dels alumnes de l’escola taller de modelat de la Galeria Natàlia Ferré a la sala Sant Miquel, i el Fons ceràmic de Terrània de l’Ajuntament de Montblanc a la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc, que ha captivat els visitants per la seva qualitat i varietat. 

Premi a la millor unitat artística presentada

El dissabte al vespre es va donar a conèixer el ceramista guanyador del premi a la millor unitat artística presentada. Els ceramistes participants foren els encarregats de votar. El primer premi fou per a Thierry Luang Rath, de Bretanya; segon va ser l’Atélier d’Argile (Philippe Dansette i Catherine Dhellin), també bretons; i tercer Toon Thijs, ceramista dels Països Baixos. 

El primer premi comporta l’adquisició per part de l’Ajuntament de Montblanc d’una obra valorada en 500€ que passa a engrossir el fons municipal, el qual, precisament, enguany s’ha pogut contemplar durant el Festival; el segon i el tercer premis van ser eines de treball per als ceramistes ,gentilesa de Subministres Anper, col·laborador del festival.  

Els segons classificats eren els autors de la peça que ha servit per promocionar el festival a través del cartell i el material gràfic i també passarà a formar part de la col·lecció de Terrània. 

Tancament Terrània 2022
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook