Arxiu/ACN

500.000 euros per solucionar els problemes de l’esquerda a Barberà

La Diputació de Tarragona avançarà els diners per poder començar les obres

La Diputació de Tarragona avançarà els diners de la Generalitat i aportarà 500.000 euros a Barberà de la Conca per lluitar contra l’esquerda que hi ha al municipi. D’aquests diners, 200.000 seran restituïts per la Generalitat.

L’aportació de l’ens provincial permetrà escometre el problema mitjançant un reforçament en diferents punts, un sistema que faria una funció de subjecció similar a la dels arcbotants de les catedrals. El president de la Diputació, Josep Poblet, ha destacat que “permetrà alleujar el temor que viuen els habitants de la població per aquesta situació”. Aquesta actuació se suma al suport que la Diputació ja ve duent a terme en aquest municipi per tal de solucionar el problema.

Des del municipi, el seu alcaldes, Marc Rovira, ha celebrat la notícia i ha destacar que “comença una etapa molt emocionant per Barberà”. Explica que els propers dies es farà una reunió amb la Generalitat i la Diputació per tancar l’acord i de seguida es licitaran les obres per començar-les el més aviat possible.

La Diputació, d’altra banda, també va anunciar aquest dijous que invertirà en la millora de la carretera de Blancafort. El projecte preveu el condicionament de la carretera TV-2338 des de la TV-2337 a la TV-2336. Tindrà un quilòmetre i mig de recorregut, aproximadament, i, en aquest cas, inclourà un carril per a vianants i bicicletes. L’obra està pressupostada en 618.000 euros, i el projecte ja està redactat i en fase de tramitació, per la qual es preveu que les obres es puguin iniciar l’any vinent.

En total, l’ens invertirà a la demarcació més de 13 milions d’euros, en diversos projectes, dos d’ells a la Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp