Mossos d’Esquadra

A presó un dels sis detinguts per traficar amb marihuana i agredir dos homes que els van intentar robar la droga a Vilaverd

La fotografia publicada per un dels membres del grup agressor a les xarxes socials va donar peu a la investigació policial

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 4 de juliol, quatre homes de 75, 55, 30 i 23 anys, i dues dones de 56 i 30 anys, tots sis de nacionalitat espanyola i veïns de Vilaverd, excepte l’home de 23 anys que és veí de Castellbisbal, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, amenaces, tinença d’armes i detenció il·legal.

La investigació es va iniciar quan els mossos van detectar diverses fotografies difoses a les xarxes socials de dues persones a les que els detinguts haurien agredit per intentar robar-los les plantes de marihuana. A partir d’aquesta publicació, la Unitat d’Investigació dels Mossos de Valls va fer-se càrrec del cas i va poder identificar, tant a les persones agredides com a l’home que apareixia amb ells a la fotografia.

Els investigadors van esbrinar que el passat 14 de setembre de 2016, dos homes van anar amb la intenció de robar la marihuana que els detinguts tenien en dues finques a Vilaverd. Allà, els traficants van sorprendre els dos intrusos i els van agredir, amenaçar amb armes de foc i els van tenir detinguts il·legalment durant un matí.

A partir d’això, els mossos van poder identificar quatre homes i dues dones com a presumptes autors de les agressions. A més, els investigadors van comprovar que el grup disposava de dues finques amb cinc hivernacles on cultivaven marihuana. Per evitar els robatoris, els membres del grup vigilaven les plantacions armats amb escopeta.

Desmantellats cinc hivernacles de marihuana
El passat 4 de juliol, el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos van fer una entrada a les finques on els detinguts tenien els hivernacles per cultivar la droga. A més, durant el dispositiu els mossos van interceptar un dels detinguts intentant fugir amb una furgoneta carregada de cabdells de marihuana.

Els investigadors van localitzar cinc hivernacles repartits en dues finques. El total de la marihuana intervinguda, entre plantes i cabdells preparats per a la venda, és de 146,415 kg. En el mercat negre la marihuana tindria un valor de venda al detall de 69.500 euros. A més, es van localitzar 4.935 euros fraccionats. Es dona el cas que els diners estaven amagats en una caixa forta encastada en la paret i camuflada de forma que a la vista només es veia un endoll.

Detenció, amenaces i agressions
La investigació va comprovar que els detinguts no dubtaven en utilitzar la violència. I és que el grup va arribar a detenir il·legalment durant tot un matí dos homes que els havien entrat a la finca amb la intenció d’endur-se les plantes de marihuana. Durant les hores que va durar el captiveri, els detinguts van agredir físicament els dos homes i els van amenaçar amb armes de foc.

Els detinguts van passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls el passat dijous i el jutge va decretar presó per a l’home de 75 anys i llibertat amb càrrec per a la resta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp