Recta final de les obres de rehabilitació de la muralla de Sant Francesc

Els treballs han permès descobrir restes de la muralla del segle XIV i XVII XVIII

Les obres de rehabilitació del darrer tram de la muralla de Sant Francesc de Montblanc encaren la recta final. La intervenció a la muralla ja està enllestida, i ara s’estan repassant detalls de tot el projecte. Els treballs han permès descobrir restes de la muralla de dues èpoques: la inicial, bastida a partir del segle XIV, i també la fortificació aixecada entre els segles XVII i XVIII. Així mateix, l’obra ha permès dur a terme la recuperació completa del tram de muralla de Sant Francesc.

En aquest tram s’ha procedit a rehabilitar la muralla i, a la vegada, s’ha reconstruït el pas de ronda i una porta d’accés a les torres -partint dels models històrics que hi havia a la fortificació-. Faltarà habilitar una rampa d’accés a la muralla, que ara s’està instal·lant. Així mateix, per facilitar la visualització de les restes, també s’ha dut a terme la construcció d’una plataforma, que exercirà de mirador. 

Aquestes obres s’han dut a terme després d’una inversió de 270.000€, dels quals 189.000€ han estat aportats a través del programa de l’1,5% cultural del Ministerio de Cultura y Deportes; un 17% provenen d’una subvenció concedida a través de l’OSIC de la Generalitat i el 13% restant són finançats través de l’aportació de fons propis de l’Ajuntament de Montblanc. 

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, afirma que el projecte esdevé “un pas més en el llarg camí de la recuperació del llegat patrimonial de la vila Ducal. Estem convençuts que el projecte iniciat fa dècades esdevé clau per continuar posicionant Montblanc com una de les viles de referència per conèixer el llegat patrimonial de l’època medieval”.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook