Ràdio Montblanc

Acte multitudinari a Montblanc contra els presos polítics

Hi va participar el conseller Josep Rull i el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro

La plaça Major de Montblanc va ser l’escenari aquest divendres 16 de març d’un acte multitudinari de rebuig als presos polítics. Especialment, es van recordar els 5 mesos que fa que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart estan tancats a la presó de Soto del Real. Ha estat una de les concentracions més rellevants dels darrers mesos, amb centenars de persones.

L’acte va comptar ahir amb l’assistència de personalitat destacades, com ara la del conseller Josep Rull i la del vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro. També hi va participar el diputat d’ERC, l’esplugí Ferran Civit i el diputat de Junts per Catalunya Eusebi Campdepadrós. Tots ells van reivindicar la necessitat de lluitar per la república de Catalunya i van rebutjar la presó preventiva dels Jordis, així com de Junqueras i Forn.

El conseller Josep Rull va fer un dels discursos més contundents, assegurant que “jo sóc membre del govern legítim de Catalunya presidit per Carles Puigdemont, perquè en aquest país qui escull el president de Catalunya es el poble. I és per això que els quatre companys són a la presó, per defensar la llibertat i la democràcia”. Agustí Alcoberro, de l’ANC, va recordar que “fer actes com aquest són molt importants, aquest escalf els arriba a la presó i els ajuda a aixecar la moral”.

Tots ells, acompanyats de l’alcalde de Montblanc, l’Espluga i altres municipis de la comarca, així com diversos regidors, van participar després al Sopar Groc al restaurant el Molí del Mallol, amb la participació de més de 200 persones, que van omplir la sala gran del restaurant, en solidaritat amb el presos polítics. El sopar estava organitzat per l’ANC de la Conca de Barberà

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp