Arxiu

Agrícola de la Conca adquireix els terrenys per fer el nou celler el 2015

A la verema d'enguany esperen recollir 9 milions de quilos

La Cooperativa Agrícola de la Conca ja ha signat el compromís i ha entregat la paga i senyal per la compra dels terrenys on l’any vinent construïrà el nou celler, on a partir de la propera verema es traslladarà la recollida i producció de vi. En una primera fase només s’hi elaborarà el vi negre, i en un termini de 4-5 anys s’hi traslladarà tota la producció, alliberant d’aquesta manera el Celler de Solivella, on des de fa 3 anys s’hi elabora el vi de l’Espluga i Solivella.

Ara, un cop enllestida la fusió a nivell administratiu, la Cooperativa espera l’aprovació de la Direcció General d’Urbanisme per poder tirar endavant el projecte i començar les obres el mes de març. El president de l’Agrícola de la Conca, Josep M. Domingo, espera ara que l’administració es comprometi amb el projecte i financi una part important dels 4,5 milions d’euros que està previst que costi la construcció. En declaracions al programa ‘Matins en Xarxa’ de l’Espluga FM Ràdio i Ràdio Montblanc, Domingo ha dit que l’edifici s’instal·larà en uns terrenys de la carretera de Blancafort, a 200 metres de Solivella, i s’hi traslladarà la maquinària del celler de l’Espluga, on l’actual equipament s’ha quedat petit.

Primera verema conjunta

La Cooperativa Agrícola de la Conca ha iniciat aquest mes de setembre la primera verema després de la fusió entre les cooperatives de l’Espluga i Solivella. La nova entitat sortint espera apropar-se als 9 milions de quilos de raïm recollits, la xifra que l’any passat es va superar en la fase de prova de la fusió. Les pedregades d’aquest estiu només han afectat una petita extensió de 30 hectàrees a l’Espluga que no afectarà en el recompte final, que tant sols podria variar alguns quilos en relació a l’any passat, en funció de com respongui el trepat.

Els primers dies de verema han estat afectats per les pluges, fet que ha obligat a aturar al collita alguns dies. Actualment es cull macabeu. Ja s’ha collit el raïm blanc, des del 12 de setembre i ara quedarà el raïm negre, el trepat i la perellada. Agrícola de la Conca ha rebut ja el 25% del raïm, però es troba en un 33% de volum de producció. Està previst que la verema acabi a mitjans d’octubre, si el temps no obliga allargar-la.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp