Ràdio Montblanc

Agrupament presenta un programa continuista amb la tasca feta aquesta legislatura

Volen sotmetre a votació popular la creació d'una piscina climatitzada i anuncien que volen nomenar el doctor Farré com a Defensor del Ciutadà

Agrupament Catalanista de Montblanc presenta un programa continuista però amb algunes novetats. L’equip que ha governat l’Ajuntament aquesta legislatura ha presentat el programa, amb projectes que s’han iniciat aquest mandat i que tenen intenció d’acabar la propera legislatura, si reben el suport dels ciutadans.

El claustre de Sant Francesc va ser l’escenari triat per celebrar el primer acte de campanya de la formació liderada per Josep Andreu. L’acte va servir per repassar les accions de govern i també per presentar les principals propostes del programa electoral. Francesc Benet, número 2 de la candidatura, va destacar durant l’acte que “si aquesta ha estat la legislatura de la concòrdia, la propera serà la de la participació”.

De fet, el partit va anunciar que sotmetrà a votació popular la decisió de construir una piscina climatitzada, que és una de les propostes que Agrupament incorpora al seu programa electoral. “Volem fer de la participació ciutadana un dels eixos de la nostra campanya”, va afegir Benet.

Entre les propostes, també destaca la creació d’un alberg de joventut a la zona del convent de la Mercè o un auditori en un equipament ja existent com el Casal Montblanquí, el Teatre Principal o la Cooperativa. També proposen crear allotjaments turístics al centre històric de la vila, crear una ruta europea de Sant Jordi amb seu a Montblanc o acabar d’arranjar la zona de l’antic hospital de Santa Magdalena i el Pont Vell.

En matèria econòmica, l’alcalde, Josep Andreu, va destacar la importància de l’arribada del polígon logístic de Cimalsa. Andreu va reconèixer que “sense el govern d’unitat a l’Ajuntament segurament no ho haguéssim aconseguit”. El cap de llista espera que això porti noves empreses a la vila amb noves oportunitat laborals per la comarca. “Mahle ens ha vingut a veure interessats en aquest polígon, veurem com acaba la cosa”.

Agrupament també proposa que la propera legislatura serveixi per construir els carrers Senan i Monestir de Poblet i crear un festival d’estiu que inclogui els diferents àmbits artístics, a més de celebrar l’any 2016 els 200 anys de la restauració del Santuari de la Serra. Josep Andreu també va destacar que aquesta legislatura s’ha de continuar lluitant per les obres de l’A-27 i la creació del túnel del coll de Lilla.

L’actual alcalde va aprofitar l’acte per recordar que “volem continuar amb el clima de concòrdia que hem creat a l’Ajuntament. Si tenim la responsabilitat de governar oferim, amb tot el respecte, mà estesa a tots els partits que es presenten a les eleccions”. També va assegurar que “volem convertir Montblanc en la vila medieval per excel·lència de Catalunya, amb un gran teixit industrial i que s’ocupa de les persones”.

Abans d’acabar l’acte, Andreu va anunciar que si tornen a govern l’Ajuntament reactivaran la figura del Defensor del Ciutadà que ocuparà el Jaume Farré, el doctor montblanquí jubilat des de fa pocs mesos. L’objectiu és que el Defensor del Ciutadà canalitzi les queixes dels veïns.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp