Josep Ardila

Ajuntament i veïns continuen enfrontats per la polèmica de les antenes

Acorden celebrar una altra reunió amb experts en la matèria que puguin parlar amb coneixement de causa

L’Ajuntament de Montblanc va convocar ahir als veïns de la vila per informar-los de la política del consistori referent a les col·locació d’antenes de telefonia mòbil. Una cinquantena de veïns van participar a la reunió que es va celebrar a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc.

Durant prop de dues hores, veïns i sis regidors de l’equip de govern, entre ells l’Alcalde, van debatre sobre les emissions de les antenes i sobre la seva idoneïtat. El consistori va reiterar la seva posició de tancar l’antena del carrer Joan Amades si arriba als 2,5 vols per metre d’emissió, que representa un 5% del que permet la Generalitat. “No crec que hi hagi cap ajuntament de Catalunya que sigui tant restrictiu”, va dir durant la seva exposició l’alcalde, Josep Andreu, que també afegia que “hem de procurar donar resposta a tots els veïns i tenir en compte l’interès general, tenim voluntat de diàleg”. Durant tota l’exposició, l’equip de govern va repetir que “donarem les garanties de que les antenes tinguin les mínimes emissions possibles”.

Els veïns van demanar, durant la reunió, ubicar les antenes més lluny del centre històric i un estudi sanitari sobre l’impacte de les antenes en la salut pública.”No diem no a les antenes, diem que es puguin posar on no hi ha activitat humana”, deia un dels veins.

Sobre l’estudi referent a la salut, l’alcalde va destacar que “l’Ajuntament de Montblanc no és l’organisme adequat per fer aquest estudi, som un poble de 7.000 habitants i no tenim capacitat per fer-ho”, i afegia que “si l’estudi no l’ha fet ni Barcelona, ni Tarragona ni Girona, no serà Montblanc qui el faci”. També va alertar, però, que “no podem entrar en un atzucac i veure’ns obligats a tancar totes les antenes, no volem arribar a aquest extrem”, i va reiterar que “tot el procés s’ha fet amb total normalitat i transparència”.

L’alcalde també va parlar de les signatures que han recollit els veïns, més d’un miler, i va destacar que “les tindrem en consideració”.

Finalment, veïns i Ajuntament van acordar celebrar una altra reunió les properes setmanes amb experts en la matèria que puguin parlar del risc real sobre la salut de les antenes i de possibles alternatives al model actual.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp