Ajuntament de Montblanc

Ajuntaments i entitats de la Conca i l’Alt Camp treballaran per preservar el riu Brugent

Aquest estiu posaran en marxa accions informatives

Ajuntaments i entitats de la Conca de Barberà i l’Alt Camp treballaran de manera conjunta per preservar el riu Brugent. L’objectiu és reconduir les actituds incíviques que posen en perill els valors ecològics i paisatgístics d’aquest afluent del Francolí d’aigües netes i riques en biodiversitat.

La trobada, que es va celebrar el passat 19 de maig, servia per consensuar diverses qüestions i es valoraven positivament les accions de la Diputació de Tarragona per evitar els mals aparcaments sobre el voral a partir del campament de la Riba. Aquests aparcaments dificultaven el pas de vehicles -o fins i tot impedien el pas- i eren un perill en cas d’incendi. En segon lloc, es valoraven les accions que l’any passat van dur a terme els Mossos d’Esquadra i els agents Forestals per minimitzar les conductes incíviques. També es van valorar favorablement els acords de custòdia que cada municipi del riu té amb l’associació CEN (Conservació d’Ecosistemes Naturals). Aquest conjunt d’actuacions han millorat força la imatge del riu i ha reduït problemes potencials com el risc d’incendi. Tanmateix es va valorar que calia posar en marxa noves accions durant el pròxim estiu.

Els ajuntaments i les entitats van acordar que instal·larien dos punts d’informació a peu de carretera –un a cada punt d’entrada al riu- on farien difusió amb fulletons per conscienciar els que s’apropen al riu. També es repartirien bosses de brossa per evitar que es llencin deixalles a terra. A més, s’informarà dels estacionaments dissuasius que hi ha a les entrades i que s’han establert per evitar la problemàtica que es generava cada estiu als vorals, sobretot ara que és impossible i il·legal aparcar als vorals entre el camp de futbol de la Riba i Farena. També es va acordar que quan finalitzi la campanya d’estiu es realitzarà una actuació de neteja amb voluntariat. Pròximament es farà públic el calendari d’actuacions i entitats participants.

A la reunió hi van prendre part els alcaldes de la Riba, Joan de Lapuente; el de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès; el regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Montblanc, Joan Casellas a més de representants d’entitats vinculades al territori com Protecció Civil de Montblanc, el Grup Excursionista de la Riba, la societat de caçadors la Ribatana i l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades. La trobada es va dur a terme a les dependències de l’Ajuntament de la Riba i va comptar també amb la presència de diversos regidors del consistori. La iniciativa està oberta a la participació d’altres entitats i col·lectius.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp