Àlex Rebollo i Damià Amorós presenten el llibre ‘Poblet desaparegut’

El llibre es presentarà aquest diumenge 26 de març al Monestir de Poblet

Aquest diumenge 26 de març, a les 12 del migdia, al Palau de l’Abat del Monestir de Poblet tindrà lloc la presentació del llibre ‘Poblet desaparegut’. Es tracta d’una crònica gràfica del monestir cistercenc creada amb més de 150 fotografies comentades per l’historiador Àlex Rebollo i l’historiador de l’art Damià Amorós. L’obra ha estat editada per l’Editorial Efadós amb la col·laboració del Monestir de Poblet i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

El volum, emmarcat en la col·lecció Catalunya Desapareguda, proposa al lector un recorregut pels diversos espais del Monestir de Poblet i el seu entorn a través d’una acurada selecció de fotografies històriques procedents d’arxius com el del mateix monestir, de l’Arxiu Nacional de Catalunya o d’arxius particulars totalment inèdits. El llibre explica, a través de la fotografia, la història des de la desfeta de finals del segle XIX a l’esplendor de la restauració i recuperació monàstica de mitjans del segle XX. Una mirada al passat imprescindible per entendre l’evolució d’aquest símbol de Catalunya.

A banda, relata també els moments més destacats de la història pobletana: la restauració i retorn de les tombes reials, l’acció d’Eduard Toda o la tornada de la comunitat el 1940. La selecció fotogràfica dels autors també contempla imatges on trobem una ballada de sardanes al pati del claustre, un acte polític al dormitori, l’esbarjo al voltant del monestir o la vida i mort de la comunitat.

La presentació comptarà amb la participació de l’Abat de Santa Maria de Poblet, fra Octavi Vilà i els autors del llibre. Des d’aquell mateix dia a la botiga del Monestir de Poblet i a les principals llibreries ja podran trobar el llibre.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook