Núria Torres/ACN

Andreu descarta una llista unitària i repetirà com alcaldable d’Agrupament Catalanista

Les negociacions amb altres partits per fer una llista conjunta s'han trencat per la falta de dones que aportaven les altres formacions, segons l'alcalde de Montblanc

Josep Andreu descarta una llista unitària i tornarà a encapçalar la candidatura d’Agrupament Catalanista de Montblanc a les properes eleccions. L’assemblea del partit el va ratificar la setmana passada com a cap de llista.

Andreu ha assegurat que l’assemblea va valorar de manera molt positiva el govern d’unitat, però “ampliar més sigles polítiques costa molt”. I afegeix que “si haguéssim pogut prescindir de la paritat femenina s’hauria avançat molt més, però els altres partits només aportaven candidats masculins i es feia molt difícil compartir la paritat amb les aspiracions legítimes dels altres partits”.

Alguns dels partits que formen part de l’equip de govern han estat negociant les darreres setmanes amb la possibilitat de crear una llista conjunta de les eleccions municipals, però sembla que la falta de dones ha fet inviable aquest opció.

Josep Andreu ha destacat que Agrupament Catalanista de Montblanc va néixer amb la voluntat d’obrir-se a altres sensibilitats, però “ens presentarem com un sol partit, amb la voluntat de repetir l’experiència del govern d’unitat l’endemà de les eleccions si ens tornem a posar d’acord”.

A les passades eleccions municipals, Josep Andreu va aconseguir la majoria absoluta amb set regidors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp