Ràdio Montblanc

Andreu no es marca data per ampliar l’equip de govern i negociar els pressupostos

Espera poder comptar amb ingressos extraordinaris per la venda dels primers solars del polígon de CIMALSA

L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc no té data encara per ampliar-se. L’alcalde, Josep Andreu, assegura que han parlat amb Junts per Montblanc però encara no han posat sobre la taula entrar al govern.

Andreu, des de que van marxar els regidors d’ERC al l’agost, governa amb minoria de quatre regidors. En una entrevista a Ràdio Montblanc, Josep Andreu ha explicat que han parlat amb l’oposició però encara sense una proposta concreta. “Hem tingut alguna reunió i Junts per Montblanc ha manifestat que el que sigui bo per Montblanc ho votaran a favor, i el que no els sembli adequat, s’abastindran o ho votaran en contra. Encara estem a l’espera de saber si es donen les condicions per entrar a l’equip de govern”, ha dit Andreu.

L’alcalde assegura que la venda dels dos solars de CIMALSA a Montblanc repercutirà també en més ingressos al pressupost municipal. Així, espera poder negociar els nous comptes amb l’oposició ja amb l’anunci de la venda dels terrenys. De moment no es planteja una qüestió de confiança lligada als pressupostos, diu que no està sobre la taula “i és massa aviat per parlar-ne”.

Pel que fa als grups muncipals i als noms, Andreu assegura que “el secretari ho veu d’una manera i nosaltres d’una altra. Però d’això no en farem polèmica, tothom sap d’on venim i sempre em sentiré d’Agrupament Catalanista, però ens diem com ens diguin, no en farem batalla”. Al darrer ple Agrupament va expulsar els regidors del govern del grup municipal, que ara són no adscrits.

A tot això, Andreu asegura que “no em vull posar dates ni per aprovar pressupost ni per ampliar l’equip de govern. Procurarem tirar endavant tots els temes que tenim pendents, que no són pocs. Es pot governar amb quatre, per la Festa Major així ho hem demostrat”, explica. També assegura que “vull obviar les tensions i crispacions, vull treballar per Montblanc”.

A l’espera de les ajudes pels aiguats del 2019
I a poques setmanes de complir-se el segon aniversari dels aiguats al riu Francolí del 2019, l’Ajuntament de Montblanc continua esperan els 3,5 milions d’euros que han de servir per reconstruir els ponts malmesos per la riuada.

El desembre de l’any passat, l’Estat va transferir els diners de les ajudes a la Generalitat, però aquestes encara no han arribat a Montblanc. “No podia ser que l’Estat trigués tant de temps en un tema d’emergència, ara però portem també molts mesos amb els diners a la Generalitat, que no ha estat a l’altura. Això s’ha de canviar”, acaba dient Andreu.

Un cop arribin els diners, l’Ajuntament podrà començar a licitar les obres, que espera poder començar de cara a la primavera. “A la tardor, quan tradicionalment hi ha més pluges, no és viable posar-se a treballar amb l’estructura dels ponts”, diu l’alcalde. Andreu espera que sigui així en les properes setmanes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp