Ràdio Montblanc

Andreu reivindica més influència de Montblanc al Consell Comarcal

El cap de llista d'agrupament reclama exercir la capitalitat de la comarca en un acte de campanya

Josep Andreu reivindica un paper més decisiu de Montblanc al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Ho va dir el passat divendres a l’acte central de campanya d’Agrupament Catalanista de Montblanc.

El cap de llista assegura que en els darrers 20 anys, la influència de la capital al Consell ha estat nul·la, i creu que la propera legislatura això ha de canviar. “Ara és l’hora de tornar a exercir la capitalitat de la Conca”, va destacar.

Andreu ho va dir a l’acte de campanya, que es va fer en format col·loqui, i que va comptar amb la participació de diversos montblanquins i montblanquines de diversos sectors que van parlar del passat i el futur de Montblanc. Hi havia representants de la indústria, la cultura, l’esport, el turisme, l’educació o la sanitat.

Els ponents van parlar del Montblanc actual i de futur i fins i tot van fer algunes peticions. L’historiador i arxiver, Josep Maria Porta, va parlar de l’ampliació de l’arxiu històric comarcal, assegurant que “conservar al patrimoni de Montblanc és molt important, però l’arxiu també és patrimoni”. També va dir que les Festes de la Serra s’haurien de fer cada 10 anys.

També hi va participar el futur Defensor del Ciutadà, el doctor ja jubilat Jaume Farrer, que va parlar de la seva futura tasca, encomanada per l’alcalde. Va assegurar que “intentaré ser molt curós i discret amb totes les informacions i intentar solucionar els problemes dels ciutadans, a més de fer una memòria anual per presentar-la a l’Ajuntament”.

Gerard Combalia, esportista, va parlar de les noves rutes de natura creades a Montblanc i Joan Llort, exregidor i sindicalista va parlar de la indústria a la comarca. Són dels dels exemples dels ponents d’aquest acte, que es va celebrar a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc.

Agrupament farà l’acte final de campanya aquest proper divendres a Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp