Ràdio Montblanc

Apareixen pintades a carrers i edificis històrics de Montblanc

L'Ajuntament ja ha començat a netejar les pintades aparegudes i ha denunciat els fets

Montblanc s’ha despertat aquest divendres amb diverses pintades al carrers i a edificis històrics del municpi,tot just el dia que comença la 31a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

En total s’han detectat una vintena de pintades que s’han fet aquesta nit i matinada a alguns dels punts més destacats del centre històric de la vila. S’han trobat pintades al portal de Sant Jordi, amb inscripcions de ‘foc a la muralla’, i també a la façana de l’església de Sant Miquel. També l’església de Santa Maria ha estat víctima de la bretolada, i s’hi poden veure pintades amb el 666 i amb creus.

També n’hi ha repartides per tot el poble amb un símbol de la muralla amb flamas, així com escrits en contra dels turistes. De fet, no és la primera vegada que apareixen pintades al centre històric, però mai havia sigut tant massiva com la d’aquest divendres.

Des de l’ajuntament han condemanat aquesta acció. L’alcalde, Josep Andreu, ha assegurat que “no entenc qui pot haver fet una acció com aquesta, però la condemenen enèrgicament, és intolerable”. El consistori ja ha posat en mans dels Mossos d’Esquadra el cas, per intentar esbrinar qui ho pot haver fet.

La brigada municipal s’ha posat a treballar des de primera hora del matí per poder netejar les pintades. Han aplicat primer una capa de disolvent i després hi han tirat aigua a pressió. Tot plegat perquè aquest tarda, quan comenci la festa, els carrers del centre històric estiguin nets de pintades. També participarà en les tasques de neteja una empresa especialitzada.

Des del PDeCAT han enviatun comunicat on asseguren que estudiaran demanar sancions continudens contra qui realitzi accions com aquestes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp