TAC12

Arrenca el judici per la mort de Sara Lozano

L'acusat, Jaume Solsona, declararà el proper 8 de març

El judici per la mort de la montblanquina Sara Lozano ha començat aquest dilluns a l’Audiència Provincial de Tarragona. L’acusat serà l’últim en declarar en el judici que ha arrencat avui. Actualment està en llibertat però per ell la fiscalia demana fins a 20 anys de presó. El cos de la jove es va trobar calcinat en uns terrenys entre els termes municipals de Montblanc i l’Espluga de Francolí a l’octubre del 2014. Les declaracions començaran demà dimarts, i el primer testimoni serà el germà de la víctima.

Jaume Solsona, l’únic acusat del crim, s’enfronta a una pena de presó de 20 anys per un delicte d’assassinat. Aquesta és la petició de la fiscalia i de l’acusació particular. La defensa, en canvi, demana per ell la lliure absolució, ja que diu que no hi ha cap prova que l’incrimini. L’advocat de la defensa explica que la nit dels fets l’acusat i la víctima sí que van estar junts en diferents bars però manté que ell la va deixar en un local i va marxar. Destaca que l’acusat sempre ha col·laborat amb la justícia i que no hi ha cap prova per condemnar-lo. Ho explica l’advocat de la defensa, Antoni Mendia.

En canvi la fiscalia i l’acusació particular mantenen que l’acusat i la víctima van sortir de festa i després van anar fins a una finca que havia estat de la família del noi. Un cop allà, la va intentar escanyar i finalment li va calar foc. La noia va morir per les cremades. Per això demanen per l’acusat 20 anys de presó i una indemnització de 200.000 euros. Ho explica Enrique Cancelo, advocat de l’acusació particular.

En la sessió d’aquest dilluns s’ha decidit que finalment s’incorporaran gravacions de càmeres de seguretat, tot i que la defensa ha protestat perquè aquestes gravacions poden afectar, ha assegurat, la coartada de l’acusat. Les declaracions començaran aquest dimarts i el primer serà el germà de la víctima. EL torn de l’acusat però no serà fins al 8 de març, ja que serà l’últim que declararà. Actualment es troba en llibertat provisional, ja que va sortir de la presó al juliol després de pagar una fiança de 30.000 euros.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp