AEHCB

Arrenca una nova edició dels Dimecres Tapa a Montblanc

Els dimecres de juliol i agost es podran degustar tapes de 19 establiments de la vila

El proper 12 de juliol, s’estrena la cinquena edició de la ruta gastronòmica «Dimecres Tapa» a Montblanc, organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la Conca de Barberà (AEHCB). L’esdeveniment protagonitza els vespres i nits de la vila, i contribueix a dinamitzar la restauració, enguany amb la participació 19 establiments. Bars i restaurants serviran tapes creades específicament per a la ruta, que es vendran al mateix preu que altres edicions, 2 euros. Les creacions gastronòmiques es poden maridar amb els vins de la DO Conca de Barberà, que col·labora amb la iniciativa, i que es venen a un preu de 1,5 euros la copa.

El «Dimecres Tapa» es celebrarà tots els dimecres fins el 23 d’agost inclòs i els participants a la ruta podran degustar enguany creacions com: sardina marinada amb guacamole, calamarsons camuflats, melós de porc amb salsa agredolça i espàrrecs, bomba de patata eco amb pop o patata farcida de xampinyons. Els establiments serviran tapes des de dos quarts de 8 del vespre.

L’AEHCB també organitza un sorteig entre els clients al «Dimecres Tapa», amb l’objectiu d’esperonar-ne la participació. El premi és una caixa regal de cap de setmana i per optar-hi, cal que 6 establiments segellin la butlleta de participació a la ruta, omplir les dades personals i lliurar-la a qualsevol dels establiments participants. El guanyador es coneixerà a finals d’agost, finalitzada la ruta.

Jaume Hernández, president de l’AEHCB, fa un balanç molt positiu dels cinc anys de la ruta: «N’estem molt satisfets, tan de la bona rebuda per part dels establiments, que any rere any mantenen l’aposta pel Dimecres Tapa, i especialment de la dels nostres clients». L’any passat, es van servir 15.000 tapes i 13.000 copes de vi durant tots els dimecres de la iniciativa.

Així, Hernández considera que la ruta està «consolidada i ha entrat a formar part del calendari anual de la restauració montblanquina». I hi afegeix: «El Dimecres Tapa vol promocionar la restauració montblanquina, tot esperonar-ne la competitivitat i la creativitat del sector. Enguany, hem posat especial èmfasi en la qualitat de les propostes, perquè som conscients que aquestes delicadeses gastronòmiques de petit format són una bona carta de presentació tan de la restauració com de la gastronomia montblanquina durant tot l’any».

Els establiments participants al «Dimecres Tapa» d’enguany són: Bar Casal Montblanquí, Cafeteria Garbí, Cafeteria Isama, Cal Jordi, Cal Xixonenc, Carnaby, Central Plaça, El Cortijo, El Comerç del Mallol, El Pergamí, El Seguici, L’Arc, L’Ocell Blau, La Canal, La Dolça Violeta, La Tocineria, Miric’s, Portal 57 i Sant Francesc Restaurant.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp