Ràdio Montblanc

Arriba a Montblanc la segona edició del ‘Posa’t la gorra’ pels infants amb càncer

L'any passat es van recaptar prop de 14.000 amb la jornada solidària

Montblanc celebrarà, el proper diumenge 1 de setembre, la segona edició del ‘Posa’t la gorra’, una jornada solidària que servirà per recaptar diners per AFANOC, l’associació de familiars de nens i nenes amb càncer de Catalunya. Concretament, els diners es destinen a la Casa dels Xuklis, l’espai ubicat a Barcelona que acull les famílies que fan el tractament per al càncer amb els seus fills.

L’any passat es va fer la primera edició oficial del Posa’t la gorra, durant la qual es van recaptar 14.000 euros. Enguany s’espera repetir l’èxit de l’any passat amb diverses activitats que tindran Sant Francesc com a epicentre.

S’han preparat diverses activitats durant tot el dia que començaran al matí amb la caminada solidària i l’esmorzar. Fins al vespre, hi haurà tallers infantils, festa Holy, festa de l’escuma, teatre infantil i música en directe. Hi haurà també parlaments, l’actuació del seguici popular i l’actuació de La Clandestina. Enguany també s’ha preparat el dinar solidari, que a més serà sostenible, ja que els comensals s’hauran de portar de casa el plat, got i coberts. Té un preu de 10 euros i els tiquets ja es poden comprar a Cal Xixonenc, a la perfumeria Vives i a l’Oficina de Turisme de Montblanc. Sergi Estadella, un dels organitzadors, destaca que “l’any passat va ser tot un èxit, vam quedar molt contents. Esperem arribar a la xifra de l’any passat o superar-la”. Destaca també la bona col·laboració amb entitats i l’Ajuntament.

El president d’AFANOC a Tarragona, Miquel Javaloy, ha destacat que “per nosaltres aquestes festes són molt importants, sobretot que siguin festes, ja que els nens el que han de fer és jugar i divertir-se i oblidar-se dels problemes que implica la malaltia. Tot això serveix per poder mantenir les accions que fem des de l’AFANOC, principalment la Casa dels Xuklis”.

El ‘Posa’t la gorra’ s’ha presentat aquest dimarts en roda de premsa a l’Ajuntament de Montblanc, que també col·labora en l’organització. L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “som una vila molt solidària, i en qüestions d’aquest tipus ens hi posem tots i el poble respon”. El regidor Oriol Pallissó, per la seva banda, ha destacat que “el Sergi volia agrair tot el que la Casal dels Xuklis va fer per la seva família. Va començar així i s’ha convertit en una festa oficial del Posa’t la gorra i n’estem molt satisfets”.

La gorra, amb un disseny d’Agatha Ruiz de la Prada, es pot comprar a diversos establiments de Montblanc i també durant la festa del dia 1 de setembre a Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp