RM

Arriba el Montblanc Natura, un cap de setmana ple d’activitats esportives

Dissabte tindrà lloc el festival de pesca i la pujada al Nas del Gegant, i diumenge la Duatló

El proper cap de setmana Montblanc s’omplirà d’esport amb la segona edició del Montblanc Natura, dos dies carregats d’activitats esportives, organitzades per la regidoria d’esports de l’Ajuntament i diverses entitats esportives de la vila.

Dissabte al matí tindrà lloc el festival de pesca al toll de la Bagra, a càrrec de la Societat de Pesca la Bagra de Montblanc, a partir de les 10 del matí. També al matí, però a Prenafeta, hi haurà la Pujada al Nas del Gegant, tant en la seva versió caminada com cronometrada organitzada pel Club Excursionista Montblanc. Una activitat que enguany estrena data per coincidir amb el cap de setmana del Montblanc Natura.

La prova presenta algunes novetats, com ha explicat el president del Club Excursionista, David Ferrer. Per exemple, hi haurà un premi especial pel corredor que baixi de la marca 15:33 que va imposar el primer any José Lozano. “Ja ens ha confirmat que participarà a la cursa el campió de Catalunya de curses verticals, Agustí Roc, esperem que es pugui superar la marca”.

El mateix dissabte a la tarda, a la plaça de Sant Francesc, es faran diferents tallers adreçats a nens i a nenes organitzats pel Club Atlètic Montblanc, el BTT Montblanc, la Societat de Pesca la Bagra i el Club Excursionista Montblanc. Es faran tallers de pesca, escalada, orientació o d’arreglar la bicicleta entre les 6 i les 8 del vespre.

A les 7 de la tarda, a la sala de les corts catalanes del Claustre de Sant Francesc tindrà lloc una xerrada sobre calçat de running a càrrec de David Lago, de Evasión Running

El diumenge 20 de setembre serà el torn de la 3ra Duatló Vila Ducal de Montblanc, amb sortida a les 10 del matí a la plaça de Sant Francesc de Montblanc, organitzada pel BTT Montblanc i el Club Atlètic Montblanc.

La duatló constarà d’un primer circuit de carrera a peu d’uns 5 km, on es corre tant per pista asfaltada , per senderó i pista forestal passant per la Vall de Montblanc i l’Ermita de Sant Josep. El Circuit de BTT és un circuit ràpid i amb alguns punts tècnics, però factible per a tothom. El recorregut serà de 8,5 Km, al que els participants hauran de donar dues voltes i es passa per llocs com la font de la ceba, la tossa i el pont del diable. I per últim, la segona cursa a peu en un circuit urbà de 1,5 Km pel casc antic de Montblanc. Són uns circuits atractius on es pot gaudir tant de l’entorn natural de Montblanc com del seu casc antic medieval, siguin novells o experts

Aquest any, i com a novetat destacada, s’introdueix la categoria de premis pels 3 primers masculins i tres primeres femenines que facin tant la pujada del Nas de Gegant com la Dualtó Vila Ducal de Montblanc. “Ja tenim una vintena de parelles confirmades a la cursa, de moment està tenint una molt bona resposta”, explica el president del Club Atlètic, Joan Mogas. A més, a la Duatló s’introdueix la modalitat de parelles, on un fa la modalitat corrent i l’altre en BTT. Poden ser parelles masculines,femenines o mitxes.

El regidor d’esports, Jordi Albalat, ja destacat que “després de l’experiència de l’any passat, enguany s’ha volgut apostar per aquest cap de setmana, i esperem que any rere any es pugui anar consolidant i creixent”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp