Ràdio Montblanc

Arriba la 4a edició del Festival Essències a Montblanc

Es celebrarà els dies 30 i 31 d’agost

Arriba a Montblanc la 4a edició d’Essències Festival, es realitzarà l’últim cap de setmana d’agost, tancant així l’estiu i donant la benvinguda a la Festa Major del poble.
Aquest any en cartell podrem veure una varietat de jazz, soul, rock i música reivindicativa.

Començarà el divendres 30, a les 19.30h amb The Sey Sisters, que conviden a fer un viatge musical des del gospel fins a la música africana, passant pel soul, amb tot el sentiment i coneixement de causa.

Seguidament, a les 20.30h, Gerard Quintana, presentarà ‘Intocables’. El ex-líder de Sopa de Cabra i després de fer tota una gira en solitari, Quintana arriba a Montblanc per presentar el seu últim projecte, en aquest proposa un recorregut a través de cançons prohibides, perseguides, censurades, odiades però mai ignorades, responent a l’esperit d’aquestes per tal de transformar la realitat.

I per finalitzar el divendres escoltarem Carles Benavent Trío + Tomasito, un trio musical de luxe que es redimensiona amb la participació al compàs i el ball d’un geni en la matèria com Tomasito. L’agüita que corre de Benavent maridarà bé amb vins i destil·lats de la Conca de Barberà fins inflamar el cor del públic com aiguardent.

Per la tarda del 31 d’agost, el festival essències proposa Namina, cantautora, a les 19.30h. Namina bateja la seva creació ‘música d’autora’ perquè no es fixa ni en un gènere musical en concret ni es deixa posar cotilles.

Seguidament, a les 20.45h, la proposta és Gorka Benítez Trío. El saxofonista de Bilbao arriba abraçat al seu saxo tenor s’ha passejat per festivals i clubs de jazz d’arreu del món. Se’l considera el millor narrador d’històries del panorama jazzístic del país.

Xarim Aresté, serà la tercera proposta del dia 31, a les 22.00h del vespre. Es descriu d’esperit rocker. La seva veu i guitarra bateguen en un repertori extens que ara se centrarà en el seu últim disc, Els nus i altres mons. Una història d’amor que comença i acaba és el motiu per cantar des d’allò més carnal i material a allò més sublim i essencial.

Tancarà el festival, a les 23.30h, Quimi Portet, estilista de l’humor absurd de la Catalunya d’interior, Quimi Portet presenta el seu desè àlbum en solitari, Festa Major d’Hivern. El seu rock reflexiu és amb aquest mig osonenc mig del Guinardó barceloní, un vehicle de pensament i catarsi col·lectiva.

El festival
L’any 2015 Montblanc acull el festival Essències que neix com a projecte, aquell mateix any. La capital de la Conca de Barberà presenta molts atractius per ser un espai excepcional. Essències pretén posar en primer terme la música i la gastronomia, difonent-les a través de l’activisme i el compromís de la societat montblanquina. Els diversos escenaris de han acollit els concerts de l’Essències sempre han proposat el maridatge amb els vins de la Conca de Barberà.

La trobada és organitzada per l’associació cultural homònima, l’Associació Cultural Essències, que des de la capital de la Conca de Barberà ha acollit les primeres tres edicions d’estiu. Però el projecte creix i aquest 2019 ha sumat una edició d’hivern a l’església de Sant Francesc del segle XIV, amb Andrea Motis de cap de cartell.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp