Ràdio Montblanc

Arriba la setena edició del Danseu Festival a Les Piles

Hi participaran més de 70 artistes de diferents disciplines

Els dies 9, 10 i 11 d’agost arribarà a La Piles el Danseu Festival, un festival de dansa i arts escèniques del moviment amb una programació internacional.

El festival comptarà amb 6 companyies internacionals, que arribaran des de Polònia, Regne Unit, Xile, Israel, França i Finlàndia; 3 de l’estat Espanyol; i 7 artistes i produccions catalanes. A més, quatre d’aquestes companyies realitzaran una residència artística des del diumenge dia 5 d’agost fins al final del festival.

Pau Estrem, director del festival a explicat que la cultura ve dels pobles, però està segrestada a les ciutats i ells el que volen, amb aquest festival, és retornar-la al seu lloc.

Danseu donarà el tret de sortida a les sis de la tarda amb una sessió de Cine Dansa que presentarà 4 produccions, entre elles ANOD de la catalana Marta Arjona. El seguirà Rodadoras, de Becky Namgauds un espectacle motivat pel feminicidi i l’eco-feminisme. Dissabte cal destacar Oblea, una coproducció del mateix festival amb La Taimada que s’estrenarà les 21.30h al mateix Danseu a la Plaça Roja.
El Danseu acabarà diumenge de manera familiar, El secret de la nanna, de la companyia de teatre Anna Roca i Un món de cartró atraparan els més petits en un món fantàstic i desconegut tant per petits com per grans. A les 20.00h del vespre seguirem amb la temàtica familiar, Pink Unicors, un espectacle on La Macana posa en escena un pare i un fill per qüestionar i reflexionar sobre les relacions familiars.
L’any passat el festival va acollir més de 2000 persones ens els 3 dies.

El nou programa de les residències ‘al Camp’
Aquest nou programa de residències servirà per generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa o al moviment, oferint així, un espai de treball, però també posant la mirada en la projecció del festival al teixit cultural català, creant i generant producció per edicions vinents. Les companyies Ambae, Labuena compañía, In-motus i La Taimada s’instal·laran al poliesportiu de Sarral i a les Piles per assajar durant sis dies. L’organització a més, oferirà allotjament, dietes, suport econòmic i tècnic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp