CCCB

Arriba una nova edició de Curcubeu a Montblanc

La trobada intercultural tindrà lloc aquest dissabte al claustre de Sant Francesc

Montblanc celebrarà, aquest proper dissabte 22 de setembre, una nova edició del Curcubeu, la trobada intercultural de la Conca de Barberà.

Els actes començaran al matí, a les 12 del migdia, amb una taula rodona sobre l’acollida a Catalunya i la realitat de la Conca de Barberà. Hi participarà la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Proactiva Open Arms, la regidoria de benestar social de l’Espluga de Francolí, Suara Cooperativa, grup de mentors de Montblanc i el col·lectiu La Conca Terra d’acollida. L’acte tindrà lloc a la sala de les Corts del Claustre de Sant Francesc.

A les 5 de la tarda s’obriran les portes del claustre de Sant Francesc que donarà pas a les diverses activitats programades: sessió de contacontes: “L’Àsia al Marroc” a càrrec de Carme Corretgé i Dàlia Uson (a les 17.30 h). A partir de les 18.00 h, activitats per a infants: taller de trenes africanes a càrrec de l’associació Senegalesa; taller d’escriptura àrab a càrrec de l’associació musulmana i jocs d’arreu del món.

A partir de les 18.30 h, actuacions musicals de grups de l’Aligot de Montblanc (18.30h); percussió i dansa senegalesa amb Africa Pasteef (18.45h) i ballada de Sardanes amb el grup sardanista de Montblanc (19.45 h). I a les 7 de la tarda començaran els tastets d’arreu amb degustacions gastronòmiques del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya.

Durant tota la tarda hi haurà muntada l’exposició del Conte Viatger, elaborat per l’alumnat de l’Escola Les Muralles de Montblanc, l’escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí, l’escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt i l’escola Vedruna Mare de Déu del Carme de l’Espluga de Francolí.

Aquesta trobada intercultural està organitzada per l’Ajuntament de Montblanc, en col·laboració amb el Servei de Nova Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. També hi col·labora: ADOMONT, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, DO Conca de Barberà, Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Grup Sardanista de Montblanc, la Colla infantil del Drac i l’Aligot de Montblanc, AMIC, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Ajuntament de Sarral.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp