Atorguen una subvenció per consolidar l’església vella de Sant Salvador de Prenafeta

És de 35.000 euros i l'ha concedit el Departament de Cultura de la Generalitat

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 35.000 euros per fer front a les obres de consolidació i d’estudi de l’església vella de Sant Salvador, emplaçada damunt d’un turó de Prenafeta, de la qual se’n disposen referències documentals datades de l’any 1166.

El projecte, impulsat des de l’Ajuntament de Montblanc, té com a objectiu garantir l’estudi arqueològic del sòl on està emplaçat el temple i, a la vegada, executar els treballs de consolidació a la totalitat de la superfície interior de l’església romànica fins arribar, com a mínim, als seus nivells de circulació originals.

D’aquesta manera, d’una banda, l’estudi té com a objectiu localitzar i analitzar els sòls o paviments d’utilització, així com la possible estratificació d’aquests. De l’altra, es determinarà en quins espais es continua la intervenció fins assolir la cota del substrat rocós per documentar elements i estructures del temple.

L’església vella de Sant Salvador de Prenafeta està catalogada com a bé cultural d’interès local des de l’any 2021 i l’objectiu dels treballs que ara s’iniciaran és el d’aconseguir el màxim de dades històriques i arqueològiques per projectar una futura restauració completa. L’inici de les obres està programat en breu.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook