Medi Ambient

Augmenta la recollida selectiva a la Conca de Barberà durant el 2015

Es recupera gairebé la meitat dels residus que es generen, amb un percentatge del 49,22%

La recollida selectiva millora a la Conca de Barberà, aconseguir un 49,22% de recuperació de residus generats i separats selectivament. És a dir, gairebé la meitat del que es recull a la comarca s’acaba reciclant.

Durant l’any 2015 s’han recollit 10.385 tones de residus municipals a la Conca de Barberà procedents de la recollida selectiva de residus municipals, dels quals 2.267 tones són procedents de deixalleries comarcals. Si comparem aquesta xifra amb els quilograms recollits durant el mateix període de temps durant l’any 2014, s’aprecia un decrement del 0,02% en la producció total de recollida, tot i l’augment favorable de fraccions com són la recollida selectiva com de matèria orgànica.

Destaca, això, si, una dada positiva, que són les deixalleries que augmenten gairebé un 6% la gestió de residus, amb un augment de 2.000 usuaris en la totalitat de les set deixalleries comarcals.

Els municipis que realitzen una major recollida selectiva són Les Piles, amb un 58,33% de recollida selectiva, seguit de Pira i Rocafort de Queralt. Aquests encapçalen la llista dels 22 municipis inclosos en la recollida comarcal, i que fan que la bona gestió que realitza en cadascú d’ells, fa que la Conca de Barberà es situï com una de les comarques catalanes que millor recicla els seus residus.

Les dades demostren una davallada important en la matèria orgànica i en el paper comercial, fet que des de Medi Ambient atribueixen a la crisi econòmica i, per tant, a la reducció de consum de productes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp