Josep Ardila

Benet: “em proposo com a repte mantenir la unanimitat al Consell Comarcal”

Francesc Benet va assumir aquest dilluns la presidència de l'ens comarcal, en mans d'ERC per primera vegada, per unanimitat de tots els partits

Francesc Benet va ser escollit per unanimitat aquest dilluns com a nou president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Tots els partits van escollir la seva candidatura per presidir l’ens comarcal els propers dos anys i mig. Així ho establia el pacte que Esquerra Republicana va signar amb la FIC a l’inici de la legislatura. Més tard s’hi va sumar el PDeCAT i el PSC, que ahir també van optar per mantenir la unanimitat al ple del Consell. És la primera vegada que Esquerra assumeix la presidència del Consell Comarcal de la Conca, que històricament ha estat en mans de Convergència i Unió.

En el seu discurs d’investidura, Benet va destacar que “el principal repte que m’imposo és mantenir la unanimitat de tots els consellers i partits”. També va parlar dels valors i els projectes que marcaran la resta de la legislatura. Així, va destacar que “haurem d’explorar la recollida porta a porta, ja que l’actual model té símptomes d’esgotament, i crearem l’agència comarcal per l’eficiència energètica”. També va parlar de Concactiva com “el motor de l’economia de la comarca” i va destacar que “hem de destinar esforços a la creació d’empreses i a la formació de persones per als llocs de treball”.

Benet també va parlar de l’autoestima i del “conquisme”, i va avançar que uns dels projectes que té previst és “fer una trobada anual dels 22 municipis de la comarca en un gran acte de promoció i identificació”.

Des del PDeCAT, Josep Amill va destacar que “hem volgut mantenir la unanimitat al Consell, nosaltres som comarcalistes, tot i que ens sentim una mica apartats del govern i ens agradaria que això es pogués arreglar”. Amill va demanar al nou president “continuïtat i treball, i que compti amb nosaltres”. El portaveu va destacar que “el vigilarem” i va acabar dient que “ja que sou de Montblanc, tingueu generositat per tota la comarca”.

Des de la FIC, els seus socis de govern, Magí Trullols va destacar que “esperem que mantingui la cohesió i la unanimitat aconseguida i esperem que aviat tinguem solucionat el problema de l’aigua”. Jordi Miró, d’ERC, destacava que “la tasca que t’espera no serà fàcil, però no dubtem que faràs bona feina”, i va destacar que “per primera vegada ERC presideix el Consell, és saludable en l’àmbit democràtic que hi hagi relleus de colors i partits a una institució”. El conseller del PSC, Artur Miró, també va demanar mantenir la unanimitat a l’ens comarcal.

L’acte de possessió de Francesc Benet com a president del Consell Comarcal va omplir de gom a gom la sala Noble del Palau Alenyà. En acabar, la colla petita del Ball de Bastons de Montblanc, de la qual Benet n’havia format part, va oferir un dels seus balls al nou president.

Nou conseller

Amb la renúncia de Josep Pijoan com a president i també com a conseller comarcal, el ple d’ahir també va servir per incorporar un nou conseller de la FIC, el regidor de l’Ajuntament de Montblanc, Toni Gutíerrez. Ahir va prometre el càrrec i es va posar a disposició del Consell per treballar per la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp