J.Ardila

Benvinguda Cucafera de Montblanc!

La vila compta, des d'aquest diumenge, amb un nou element del seguici festiu

Montblanc compta des d’aquest diumenge amb un nou element del seguici festiu de la vila, la Cucafera. Es tracta d’un element festiu documentat a Montblanc al segle XIV, i que ara s’ha volgut recuperar més de 600 anys després.

La Cucafera s’ha presentat aquest diumenge al migdia en el marc de la Mostra de Gegants i Bestiari de les Festes de la Serra, que s’ha realitzat a la plaça de Sant Francesc amb la participació d’una cinquantena de colles geganteres i de bestiari d’arreu de Catalunya. La Cucafera montblanquina, creada pel taller reusenc Avall, ha estat apadrinada per la Cucafera de Tarragona i el Basilisc de Reus. Àlex Rebollo, de la Cucafera de Montblanc, s’ha mostrat molt il·lusionat amb l’estrena de la bèstia. La quinzena de portadors de la Cucafera s’estrenaran ballant al seguici el dia 8 i 9 de setembre, quan també recolliran els xumets dels nens i nenes de la vila.

La nova bèstia del seguici se suma així a la resta de bèsties del seguici, que precisament aquest 2016 es compleixen 35 anys de la seva recuperació: el Drac, l’Àliga i la Mulassa. La Mulassa, a més, ha estrenat nova vestimenta aquestes Festes de la Serra, així com també els seus portadors i la Mulasseta.

L’acte, que s’ha realitzat sota un sol de justícia, ha servit també per rememorar els 10 anys des que Montblanc va ser ciutat gegantera de Catalunya l’any 2006.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp