Josep Ardila

Bona exhibició castellera de les Colles del Sud a Montblanc

Nou colles es van reunir ahir a la plaça de Sant Francesc amb el 3 de 8 dels Xiquets de Reus com a castell més destacat

Montblanc va acollir aquest diumenge la segona edició de la Trobada Castellera de Colles del Sud. Fins a nou agrupacions es van reunir a la plaça de Sant Francesc de Montblanc per portar els seus castells.

Els Xiquets de Reus van protagonitzar la millor actuació de la jornada, descarregant el 3 i el 4 de 8, a més del 7 de 7. Un esforç que va donar prestigi a l’actuació i que va millorar els registres aconseguits l’any passat, quan el 4 de 7 dels Brivalls va ser el castell més destacat. La diada, però, va estar plena de grans moments de moltes colles, la majoria de les quals tancaven també la seva temporada.

Els Xiquets de Vila-seca també van fer una de les millors actuacions de la jornada castellera. A la primera ronda van descarregar el 3 de 7. Però el gran repte de la diada pels de Vila-seca era el 4 de 7 amb l’agulla, castell que encara no havien portat a plaça des de la seva refundació. Un castell que la colla va carregar l’any 1994 al Concurs de Castells de Tarragona, i era el castell de la gamma alta de set més important aconseguit per la colla. Es van quedar a prop d’aconseguir-lo. El castell va acabar caient quan la canalla començava a enfilar el pom de dalt. Tot i això, la colla va acabar la diada descarregant el 2 de 6 i el 4 de 7, el quart de la temporada. També van fer castells de set a la diada de colles del sud els Brivalls de Cornudella. A la primera ronda van descarregar el 3 de 7 amb molta comoditat.

Després, el repte era tornar a descarregar el 4 de 7. Ahir, però, no van tenir sort i en van fer dos intents desmuntats. Van acabar la diada completant el 2 de 6 i el pilar de 5. Els Xiquets de Cambrils també van sortir satisfets de la diada a Montblanc, després de descarregar el 2 de 6, el primer de la temporada. També van completar el 5 de 6 i van tancar la diada amb el 3 de 6 amb el pilar.

Els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van protagonitzar també una bona actuació, amb el 5 de 6 com a castell més destacat. Van descarregar el segon de la temporada i el tercer de la seva història. També van completar el 3 de 6 amb el pilar i van carregar el 4 de 6 amb el pilar. Els Xics Caleros, per la seva banda, no van tenir sort, i van sortir de plaça amb només un castell descarregat. El 3 de 6 amb el pilar els va quedar en intent desmuntat en dues ocasions, i el 4 de 6 amb el pilar en una. Només van poder completar el 3 de 6. L’altra colla de les Terres de l’Ebre, els Castellers de Tortosa, van descarregar el 3 i el 4 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar.

La colla amfitriona, els Torraires de Montblanc, van carregar el 2 de 6 i van completar el 5 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar. A la primera ronda, el 4 de 6 amb el pilar va quedar en intent desmuntat, mentre que els Xiquets d’Alcover van completar el 3 de 6 amb el pilar, el 2 de 6 i el 3 de 6, a més del pilar de 5.

La segona edició de la trobada, que es va celebrar a Montblanc per celebrar els 20 anys dels Torraires, va acollir prop d’un miler de castellers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp