Cedida

Brickània ja ha escollit els diorames de la cinquena edició del festival de Lego

Tindrà lloc a Montblanc el 8 i 9 de juny

L’Oficina de Turisme de Montblanc ha finalitzat el procés de tria dels dioramistes que participaran a la cinquena edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny de 2019.

Els dioramistes van haver de fer una sol·licitud telemàtica on calia justificar experiència en aquest tipus de muntatges i proposar nous temes. El termini va acabar el 15 de febrer i el dia 18 es va reunir el jurat encarregat de fer la valoració i la tria. El resultat ja s’ha comunicat als interessats.

D’entre les propostes presentades, s’han escollit catorze dioramistes, provinents d’Ayegui (Navarra), Barcelona, El Catllar, Granollers, Les Borges Blanques, Manresa, Pallejà, Reus, Sant Martí Sarroca i Santa Perpètua de Mogoda.

El festival conservarà un diorama dedicat a un tema que ha anat lligat a Brickània des de la primera edició del festival: Star Wars. S’ubicarà a l’absis de l’antiga església de Sant Francesc, on se seguirà dedicant un espai que es realitza amb els col·leccionistes de Lego de Montblanc que aporten les seves peces. Es tracta d’una activitat coordinada per Albert Padró i Jordi Piñol que sempre ha tingut molt bona acollida.

El cartell de l’edició d’enguany està inspirat en la línia de Lego dedicada als personatges de Marvel. És per això que hi ha dos diorames temàtics: Marvel Súper Herois i Marvel Triskeion.
La resta de propostes presentades pels dioramistes porten per títol: Caçadors de monstres i vampirs, Campaments d’estiu a Heartlake, Castell en un temps, Circuit Fórmula 1, Gran Plaça Brick, La ciutat i els trens, Parc d’atraccions, Pirates!!!, Polígon Industrial i Temps de Castells. Com a novetat, s’instal·larà un diorama especial a l’antiga església de Santa Magdalena que consistirà en un circuit de boles Lego GBC.

Durant les properes setmanes l’organització acabarà de tancar les activitats que configuraran el programa del festival i que es presentaran al mes de maig. Inclourà moltes novetats pensades per a que els visitants puguin participar activament del festival. Al mini-site de Brickània (www.brickania.cat) s’aniran incorporant totes les notícies relacionades amb la cinquena edició del festival.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp