RM

Brickània s’estrena amb èxit i amb prop de 6.000 visitants

La primera edició del festival de Lego s'ha fet aquest cap de setmana a Montblanc

El festival Brickània s’ha estrenat amb èxit. La primera edició d’aquest esdeveniment, dedicat al món de Lego, ha superat totes les expectatives i prop de 6.000 persones l’han visitat. Unes xifres que des de l’organització es valoren d’una manera molt positiva, ja que ajuda a desestacionalitzar l’activitat turística del municipi i que repercuteixi en positiu en el comerç i l’hostaleria de Montblanc.

L’antiga església i el Claustre de Sant Francesc va ser un anar i venir de gent durant tot el cap de setmana. Diumenge al matí va ser el dia més fort, amb més de 3.500 visitants, mentre que dissabte van passar pel recinte prop de 2.500 persones. El públic majoritari ha estat, novament, familiar, com ja passa a Clickània, i procedent de Barcelona i l’àrea metropolitana, Lleida i el Camp de Tarragona. “La voluntat era dinamitzar el turisme a Montblanc amb una activitat diferent com és el món del Lego, i això s’ha complert”, explica el tècnic de l’Oficina de Turisme, Quim Queralt. Asseguren que “són unes xifres molt bones, no hi ha hagut aglomeracions i hi ha hagut una bona qualitat de les activitats i dels diorames”.

Sant Francesc ha tornat a ser l’epicentre del festival, on s’han pogut veure els diorames fets amb Lego i les demostracions de robòtica dels alumnes i professors de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Rovira i Virgili. També hi ha hagut espai de venda especialitzada. Un d’ells, Ricard Cordon, explica que “esperàvem que vingués menys gent, estem molt contents, ha sigut molt positiu i tothom ha sortit molt content”. Explica que “la gent ha sabut valorar la gran feina que hi ha darrera d’un diorama fet amb Lego”. Jero Morente, un dels dioramistes, ha destacat que “era una primera experiència a Montblanc però podem dir que ha sigut un èxit rotund”. Tots ells destaquen la bona organització i el recinte on es fa el festival, que expliquen que és molt adequat.

La primera edició del festival Brickània va tancar portes ahir diumenge després d’un cap de setmana molt intens, on s’ha plantat cara a la platja i s’han fet unes bones xifres de visitants.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp