Oficina de Turisme Montblanc

Brickània tanca la quarta edició amb 4.000 visitants

S'ha superat la xifra de l'edició anterior

La quarta edició de Brickània ha suposat un increment en el nombre de visitants, cosa que consolida el Festival de Lego de Montblanc, celebrat aquest cap de setmana. Vora 4.000 persones han passat pel recinte de l’antiga església i el claustre de Sant Francesc i l’antic hospital de Santa Magdalena. Una bona xifra que confirma el festival com un dels esdeveniments de la vila amb capacitat per a desestacionalitzar l’activitat turística i repercutir en positiu en els establiments de comerç i hostaleria.

El dissabte i el diumenge hi va haver pràcticament el mateix nombre de visitants. El públic, com passa en altres grans cites turístiques com són la Setmana Medieval i Clickània, ha estat majoritàriament de proximitat i d’un perfil familiar. Han arribat de Barcelona, de l’àrea metropolitana, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

El temps ha acompanyat i els visitants han pogut gaudir del ventall de propostes que oferia el festival. Ha agradat molt l’espai d’exposició de mosaics fets amb bricks que ocupava una part de l’absis. Com sempre, Star Wars ha tingut un especial protagonisme a la sala Sant Jordi, amb diorames tematitzats i el dissabte amb el grup Fan Props de clons dels personatges de la nissaga, que van passejar pel festival i per carrers i places de la vila.

El món Lego s’ha tornat a viure intensament per part de públics de totes les edats amb activitats ben variades, algunes de les quals s’estrenaven enguany: tallers, exhibicions i demostracions de robòtica, concursos de creativitat i sortejos. Els més petits van gaudir d’un espai de jocs patrocinat pel Càmping Serra de Prades i de taules plenes de bricks on no van parar de muntar construccions.

L’organització es mostra satisfeta pel desenvolupament de l’activitat, per les opinions recollides i per les propostes de millora i ampliació d’activitats de cara a noves edicions del festival. Hi ha hagut molt públic fidel que ha repetit la seva visita a Montblanc, però també molt d’altre que hi assistia per primera vegada. La valoració global que n’han fet ha estat molt favorable.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp