Brickània torna a Montblanc després de tres anys d’absència

El festival de construccions de Lego tindrà lloc el 10 i 11 de juny

El festival de Lego de Montblanc, Brickània, celebrarà enguany la seva sisena edició els propers 10 i 11 de juny de 2023. Es torna a programar després de tres anys d’absència a causa de la pandèmia. L’any 2020 no es va poder celebrar, i els dos darrers anys l’organització encara no va veure clar poder programar el festival.

Núria Besora, regidora de turisme de l’Ajuntament de Montblanc

L’antiga església de Sant Francesc tornarà a ser l’epicentre del festival de construccions de Lego. Acollirà els diorames, els tallers de robòtica, els tallers familiars i els espais de venda. L’any 2020 ja s’havia definit el programa i l’esclat de la pandèmia va ser just abans que s’iniciés el procés d’impressió. El festival manté el programa amb alguns retocs, igual que al cartell, que serà el que ja s’havia previst l’any 2020 i que fa un homenatge als 20 anys dels Guies de Montblanc, celebrats el 2020.

Com cada any, l’atractiu principal seran els diorames que s’ubicaran a la nau central de Sant Francesc. Com sempre, n’hi haurà de temàtiques ben diverses: grans edificis del món, un dia al camp, la màgia de Hogwarts o Disney Parade, entre d’altres.

També s’han programat tallers de robòtica. L’empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S’adrecen a un ampli ventall d’edats i també s’han pensat fer-les en família. Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes. Per a prendre-hi part cal haver adquirit l’entrada al festival. Totes les activitats tenen el preu d’1€. 

D’entre les novetats, destaca un taller adreçat a docents, perquè puguin introduir la robòtica amb Lego a les aules.

Quim Queralt, cap de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc

Hi haurà també tallers de Lego family, de tangram o un taller sensorial amb Lego. També hi haurà un espai lúdic a Santa Magdalena on hi haurà diverses activitats com la construcció d’un mosaic lliure o la creació d’un clauer.

Com cada any, per als més petits tindrà lloc un concurs que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. Com és habitual, el preu d’inscripció és de 2,00€ i hi ha dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

Com a Clickània, el festival Brickània també proposa un joc de pistes a través dels aparadors de les botigues de Montblanc.

Des de l’Oficina de Turisme confien que el festival tingui una bona acollida tot i els tres anys d’absència.

Des de turisme esperen que tingui una bona acollida de públic

Les entrades anticipades es poden adquirir des d’aquesta mateixa setmana a www.brickania.cat
Durant el festival el punt de venda d’entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc on també estarà disponible el marxandatge que comercialitza l’Oficina de Turisme.
Les entrades tenen els següents preus: a partir de 14 anys és de 5€, joves d’entre 7 i 13 anys a 2,50€ i gratuït fins als 6 anys.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook