Ràdio Montblanc

Cal Contijoch ja és història

Divendres es va fer l'enderroc de l'edifici, que va comprar l'Ajuntament per poder recuperar el tram de muralla

Cal Contijoch ja és història. El passat divendres 17 de maig es va procedir a enderrocar la façana i estructura principal de l’edifici situat a la plaça de Sant Francesc. L’Ajuntament el va comprar amb l’objectiu de tirar-lo a terra, si bé ha hagut de superar diversos entrebancs, com ara descatalogar l’edifici com a Bé Cultural d’Interès Local.

Aquest ha estat el primer pas per recuperar aquest tram de muralla. El següent serà enderrocar l’edifici del costat, el Kursaal per, finalment, reconstruir el portal d’entrada al carrer Major.

L’enderroc de Cal Contijoch no ha estat exempte de polèmica. La CUP, a l’oposició, s’ha mostrat contrària des del primer moment a tirar a terra l’edifici. De fet, va intentar evitar la descatalogació de la casa però no ho va aconseguir. L’Ajuntament va comprar-lo per valor de 380.000 euros, i sempre ha al·legat que no té un gran valor patrimonial. Divendres el seu enderroc va generar una gran expectativa, i la plaça es va omplir de curiosos enregistrant imatges del moment de tirar-la a terra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp