Cellers Domenys instal·la plaques fotovoltaiques al celler de Pira

També se n'ha instal·lar al celler de Sant Jaume dels Domenys

Cellers Domenys reforça la seva política mediambiental amb la instal·lació de les primeres plantes fotovoltaiques en les seves instal·lacions. Inicialment, se n’han  fixat dues; una a la teulada del celler de Pira i l’altra al celler de Sant Jaume dels Domenys, amb l’objectiu de generar electricitat per l’autoconsum.

La primera planta, al Baix Penedès, ocupa una superfície de 401 m2 amb 220 panells solars, mentre que la de Pira s’estén per 97 m2 amb 53 plaques fotovoltaiques. En total, 498 m2 per abastir d’energia ambdós edificis.  

Amb aquesta acció, el celler preveu, en el seu primer any de funcionament, que les dues plantes puguin generar un 20% de l’energia que consumeix cada edifici. Alhora, també s’estima que eviti 63 tones anuals de CO2. Segons apunten des de l’empresa, aquesta xifra seria equivalent a la plantació de 312 arbres.

Cal destacar que aquest projecte compta amb la subvenció de fins a un 40% de  la línia d’Ajuts per al foment de la competitivitat de les cooperatives i altres  entitats associatives agràries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i  Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook