Arxiu

Cellers Domenys projecta recuperar el Celler Cooperatiu de Rocafort

Ho ha dit l'alcalde en una entrevista a Ràdio Montblanc i l'Espluga FM Ràdio

L’històric Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt recuperarà el seu esplendor i es tornarà a convertir en un dels pols d’atracció pel municipi. Ho ha anunciat l’alcalde de la població, Valentí Gual, en una entrevista al programa ‘Matins en Xarxa-Conca de Barberà’, de Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio. Gual ha anunciat que el propietari de la Cooperativa, Cellers Domenys, té previst revitalitzar l’antic edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, pel seu valor arquitectònic, construit el 1918 per l’arquitecte Cèsar Martínell.

El juliol de 2010 aquest celler va passar a formar part de Cellers Domenys, el grup cooperatiu al qual es van integrar els socis de la Cooperativa de Rocafort, igual que els de Blancafort. Segons l’alcalde de la població, aquesta integració “ha estat favorable, tot i que crea una situació lògica de dependència i les decisions ja no es prenen a Rocafort”. Valentí Gual ha destacat que “els cobraments de la Cooperativa s’han regularitzat, la transparència és absoluta, i hi ha un dinamisme comercial propi de pertànyer a una marca gran”. Segons l’alcalde, el volum de collita de raïm a la població feia impossible subsistir en solitari.

20 anys a l’alcaldia
L’alcalde de Rocafort de Queralt, Valentí Gual, porta dues dècades al capdavant de l’Ajuntament de la població, fet que l’ha convertit en un veterà en política municipal a la comarca. A l’entrevista que ha ofert a les ràdios de la Conca, Gual ha explicat que encara no ha pres la decisió sobre si es tornarà a presentar a les properes eleccions municipals, tot i que assegura que ha pensat en els avantantges i els inconvenients, i de moment, no ha trobat la resposta. Gual ha lamentat la situació econòmica dels ajuntaments en els últims anys, sobretot per la manca d’ingressos des de la Generalitat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp