Ràdio Montblanc

CiU proposa reeditar el pacte d’unitat al Consell però ERC i la FIC volen canvis

Els dos partits asseguren que en parlaran però que hauran de canviar coses respecte a la passada legislatura

Convergència i Unió proposa reeditar el govern d’unitat al Consell Comarcal després de les eleccions d’aquest passat diumenge. El partit ha enviat un comunicat on ha fet pública la seva intenció de tornar a crear un pacte de govern amb totes les forces polítiques representades a l’ens comarcal.

Al comunicat asseguren que amb aquesta fórmula “cap dels 22 municipis se sentirà exclòs i el Consell Comarcal podrà continuar aprofundint en un model de gestió descentralitzat”. El president de CiU a la comarca, David Rovira, ha explicat en declaracions a Ràdio Montblanc que “el Consell, per funcionar, necessita de molta unanimitat, i aquesta legislatura ha anat bé. La proposta és que, com que ningú té majoria absoluta, tornem a reeditar el govern d’unitat”. Rovira ha destacat que ja ha parlat amb les altres forces i que han respost que en parlaran.

L’alcalde de Montblanc i responsable de les negociacions per part d’ERC, ha assegurat que es parlarà del Consell Comarcal un cop resolts els pactes que queden a la Conca, on ERC pot ser decisiva, com a l’Espluga i Santa Coloma de Queralt. En tot cas, Andreu ha estat contundent i ha assegurat que “estic d’acord en parlar, però si ha de ser com la passada legislatura, on CiU va intentar desplaça ERC pactant amb ICV, direm que no. El poder real, tot i el govern d’unitat la tingut CiU, i per reeditar el pacte s’ha de parlar de tot, de presidències i de territori.

Josep Andreu també ha insistit en la necessitat que Montblanc tingui més pes al Consell Comarcal i ha destacat que “això ha de canviar”.

Des de la FIC, el seu responsable a la comarca i alcalde de Pira, Josep Pijoan, ha destacat que el proper dimarts faran una reunió a nivell comarcal per analitzar els resultats i per parlar de la proposta de CiU. En tot cas, Pijoan assegura que “tenint en compte com han anat els resultats, hi ha d’haver algun canvi, sigui o no amb govern d’unitat, s’han de fer canvis, sinó potser no serà el que l’electoral ha expressat a les eleccions”. Si bé no ha concretat, preguntat sobre si un dels canvis seria que CiU no ocupi la presidència, Pijoan ha assegurat que “podria ser un dels canvis, si”. En tot cas, la seva posició es coneixerà la setmana vinent, després de la reunió a nivell comarcal del partit.

Després de les eleccions de diumenge, CiU continua liderant el consell però amb 8 consellers, un menys que a les passades eleccions. ERC, que és la segona força, passa a tenir-ne set, però amb més vots que CiU. La FIC, el tercer partir amb més representant, en té tres, mentre que el PSC es queda amb un sol conseller.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp