Ràdio Montblanc

CiU se suma al pacte del Consell Comarcal tot i no optar a la presidència

El ple d'investidura se celebra aquest dimecres a les 7 de la tarda

Convergència i Unió se suma al pacte de govern d’ERC i la FIC i formarà govern d’unitat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Els convergents, que inicialment s’havien mostrat poc predisposats, van anunciar ahir que se sumen a l’acord tot i no optar a la presidència de l’ens. El pacte ERC-FiC va tancar aquesta possibilitat, ja que els dos partits es van repartir la presidència i la vicepresidència.

David Rovira, president de CiU a la Conca de Barberà ha destacat en declaracions a Ràdio Montblanc que “al principi no ens va agradar gens la seva decisió de pactar unilateralment, però havíem de pensar en el futur i en la Conca de Barberà i no podíem quedar fora del Consell”.

El pacte, que també compta amb el suport del PSC, estableix que ERC, CiU i la FIC es repartiran el lideratge de les tres grans àrees del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. ERC assumirà l’àrea d’Assistència al Territori que compta amb turisme i promoció econòmica; CiU es farà càrrec de l’àrea d’Assistència als Municipis amb medi ambient, assistència tècnica, arxiu comarcal i l’oficina comarcal de suport a l’administració electrònica i la FIC liderarà l’Àrea de Serveis a les Persones que engloba benestar social, ensenyament, cultura, joventut, consum, servie de català, habitatge, formació i transport de viatgers, entre altres. Tot i que cada formació política sigui responsable d’una gran àrea, dins de cadascuna d’elles hi podrà haver consellers comarcals de partits diferents.

Hores d’ara però, encara no han transcendit els noms dels consellers que seran responsables d’àrea ni tampoc el dels consellers comarcals amb cartera. La composició de la Junta de Govern no s’ha concretat del tot però sí que es confirma que CiU hi tindrà representació amb dos consellers que se sumaran als que es concretin d’ERC i la FIC.

Els consellers d’aquesta nova legislatura seran: per CiU els consellers Marc Vinya Miralles, Joan Amigó Morató, Sílvia Pomés i Roset, Josep Amill i Canela, Joan Güell i Serra, Enric Capdevila i Torres, Marc Rovira i Miró i Joan Altimís i Santacana. Per ERC seran consellers Francesc Benet i Ribé, Isabel Sales i Coderch, Jordi Miró i Andreu, Josep M. Vidal i Minguella, Ramon Mullerat i Figueras, Enric París i Daran i Marc Roca i Banet. Per la FIC ho seran Josep Pijoan i Farré, Magí Trullols i Trull i Josep M. Anglès i Español i Antoni Mateu i Miret serà l’únic conseller del PSC.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp