Oficina de Turisme Montblanc

Clickània i Safrània ja escalfen motors a Montblanc

Les dues cites ja han presentat els cartells i flyers promocionals

La novena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, que se celebrarà els dies 8, 9, 15 i 16 d’octubre, ja disposa del cartell, el programa i el flyer promocional que, com cada any, permet fer difusió del festival durant els mesos previs.

La imatge gràfica utilitzada enguany és molt sòbria i dóna a entendre que amb els clicks de Playmobil es pot fer volar la imaginació, desmuntar i muntar peces i que grans i petits poden estar jugant estones ben llargues.

Com cada any l’espai central del festival serà l’antiga església i el claustre de Sant Francesc on tindrà lloc l’exposició de diorames temàtics, la venda especialitzada de productes Playmobil (novetats, descatalogats, complements, gadgets,..) i els sortejos de lots entre els visitants.
Clickània sempre ha tingut com a finalitat que els visitants descobreixin Montblanc, passegin per carrers i places, i coneguin el comerç i l’hostaleria locals. És per això que s’han tornat a programar un seguit d’activitats més enllà del recinte central del festival.Els aparadors de les botigues del nucli històric de Montblanc s’ompliran de diorames on caldrà trobar els clicks del concurs del Click Amagat.

I a l’antic hospital de Santa Magdalena, se celebrarà la novena edició del concurs de creació de diorames i durant els dos caps de setmana els visitants podran gaudir de l’exposició dels muntatges dels aficionats que participen en el concurs.

Una de les principals novetats és l’exposició ClickPatum que es veurà a la Sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, amb la rèplica de les principals escenes i comparses de la Patum de Berga.

Tot plegat es podrà compartir participant al tercer concurs d’Instagram de Clickània etiquetant les fotografies amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2016
Clickània tindrà el següent horari: dissabte 8 i dissabte 15: de 10h a 20h; diumenge 9 i diumenge 16: de 10h a 19h.

Els preus segueixen sent populars. Entrada d’un dia: infants fins a 6 anys, gratuït; entre 7 i 13 anys, 2 €; i majors de 14 anys, 3 €. Entrada 2 dies (cap de setmana): infants fins a 6 anys: gratuït; entre 7 i 13 anys, 3 €; i majors de 14 anys, 4,00€.

Durant les setmanes posteriors a les Festes de la Serra de Montblanc s’ampliaran els detalls del festival al web www.clickania.cat i a través de les xarxes socials.

Safrània, del 4 al 6 de novembre
La novena edició de Safrània ja disposa de cartell i de flyer promocional prop de tres mesos abans de les dates de celebració, els dies 4, 5 i 6 de novembre, i d’aquesta manera se’n pot fer difusió amb moltes setmanes d’antelació.

El cartell es va donar a conèixer durant la plantada del safrà que va tenir lloc el passat divendres a Santa Coloma de Queralt. Es tractava del primer acte de col·laboració entre els ajuntaments de Montblanc i de la capital de la Baixa Segarra per tal de promocionar el cultiu i la comercialització d’aquest element tan tradicional a la comarca, recuperat fa uns anys i que s’ha convertit en un element de projecció del territori.

Poc abans de Safrània es farà una activitat popular que consistirà en collir les flors del safrà, i just després de la fira montblanquina, el dissabte 12 de novembre tindrà lloc a Santa Coloma de Queralt el Som Terra de Safrà que tancarà aquest cicle que ara s’ha posat en marxa.
A banda del protagonisme del safrà, un cop més, la fira se centrarà en el producte autòcton, sense oblidar productes de qualitat d’altres indrets del país. Les demostracions, exposicions, xerrades i tallers s’estan acabant de definir per tal que la participació dels visitants sigui, com sempre, molt activa.Ben aviat s’aniran coneixent les principals novetats a través del www.safrania.cat i de les xarxes socials.

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc fa mesos que treballa en l’organització dels esdeveniments de tardor i, com cada any, es pretén evolucionar en funció de les necessitats dels expositors i les expectatives del públic. En el cas de Safrània es vol seguir consolidant-la com un referent gastronòmic i de producte de qualitat a l’interior del Camp de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp